Меѓу кармин и сјај за усни, избирам кармин. Како што карминот може да даде краен финиш на изгледот на целокупната шминка на лицето,тоа не може да се постигне со сјајот.Несомнено е неговото долгодишно постоење и користење од страна на женската популација низ годините.
дали имате користено ваков сјај за волумен на усни и дали има резултат (да не купувам за џабе -170 денари го видов)
Го земав јас и искрено не забележав ама баш никаков резултат освен што малку пецкаше на усните. Волумен немаше ама ај си помислив моите усни се природно полни, па го проба и сестра ми и кај неа беше исто.
Кармин Поради годините секако повеќе ми одговара сјајот но карминот дава поинаква визуелна слика на целото лице додека пак сјајот само се надополнува со дел од шминката.
Karmin naravno koga imam sjaj na usta mi se lepi se i ligavo mi e i mn me nervira toa a i mn mrazam da mu sveti ustata znaci just karmin
сјајче имам едно ама никогаш не сум го искористила хаха користам исклучиво темно црвен кармин, понекогаш ретко реееееееетко може да ставам друга нијанса
Сјај за усни во основно и почетокот на средно користев, сега 6-7 години немам воопшто купено, кармините ми се омилени.