Не користам многу, но дефинитивно кармин. Никако не можам да си погодам некој сјај, кога ќе ставам некако се чувствувам како да ми се лепи устата.
Користам најчесто Мат кармини, ама сега како за зима многу ми пукаат усните и со карминиве само се нагласува тоа и многу лошо изгледа. Решив да преминам на сјај за усни некое време, па ако може да ми препорачате некој што не се лепи многу, не е сјаен, и не ги оцртува многу линиите на усните, а остава интензивна боја? Дали се добри на Seventeen, Aura, или нешто слично што може да се најде кај нас? Стварно не знам што да ставам веќе, само се префрлам од моливи на кармини, лабела, сега сјај сакам
Од сјаеви одамна се откажав , пошто почна да ми смета на уста кога ќе го ставам така лепливо светкаво . А сега само мат кармини користам.
Definitivno karmini, strast mi se gi imam skoro vo site nijansi, koristam mat i polumat i so sedefast i so svetkav finish zavisi od prilikata So sjaevite sum na "poladen" odnos ne deka ne gi koristam ama pak samo nad karmin, nikako samo sjaj...
Сјај ми беше по за кога си бев дете и кога си мислев со малку сјајче сум поубава. Сега си мислам...со кармин сум поубава
денски и лабаво искачање ставам сјај или евентуално светло розев кармин ...ако идам на некое посебно место кармин светло кафеав,борда боја или темно виолетов
Дефинитивно кармини. Некои накај розе/крем боја.. За сјаеви веќе не..не можам да си погодам дали бојата дали ми се лепи на усните па ми е некако ..хахах..ама за кармини нема пробб
Давам предност на кармин од причина што ги користам водоотпорните и 12 или 24часовните, значи многу подолго ми се задржува на устата без потреба од поправка.