1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кармин Vs. сјај за усни

Дискусија во 'Лице' започната од Mishela, 30 август 2010.

1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Па, севентин се мислам добри, не се лепат многу
    И секако втора опција - поевтините

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Исклучиво кармин, многу ме нервират сјајчињата, сите се лепат. Се имав оддаено од пари демек поскапите не се лепеле ама од сите се разочарав. Денски лабело, имам секакви и во боичка, а навечер исклучиво кармин.

3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.723
  4. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Преку целиот ден сум на лабело, за вечерни излегувања сјајче почесто. Карминчиња имам само розево и месо боја ама не ги користам многу. :)

И да прашам дали некоја го има испробано ова [​IMG] Искажете импресии ;)

5. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Сјај дефинитивно,само да не е дречлив и упадлив.Користам и кармин,ама ако се избира веќе меѓу нив дефинитивно сјајот.

6. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    само кармин, многу ретко сјај, за вечерни излегувања обавезно црвен кармин или лилјаков(ама не многу темен) некоја не одредена нијанса, и гледам карминот дА биде мат не сакам многу со светки а и затоа не ги користам многу сјајчиња а и ми лепат :makeup:

7. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    Преку ден користам сјај а за вечерно излегување кармин!

8. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    само сјај

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Кога - како. Ако сакам да ми епоцрвена устата ставам кармин, ако сакам да ми биде розева ставам сјајче. А преку ден, лабело без боја

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    јас сум за кармин :rofl: најубави ми се оние на пазар, кинески се, на б се викаат, сега не ми текнува, 20-30 денари се, ама искрено преубава ја прават устата! ;) сјај поретко ставам, што знам, ми лепи, ко лепак да сум и ставила на устата! а највеќе сакам црвен кармин :inlove: уф, не можам без него

11. christina

christina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    12
    И кармин и сјај,нормално да е бренд.На мене никогаш не ставам нешто не квалитетно!Кармини некои поприродни бои :)

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Како прво зависна сум од лабело. Едно исто користам со години и секогаш ми е или во ташна или во џеб или до компјутерот. Не одам никаде без лабело.
    Баш читав на интернет не постои зависност од лабело, тоа е "зависност" од негувани усни :$
    И се ужаснувам кога ќе видам излупена, исушена усна. КУПЕТЕ СИ ЛАБЕЛО!

Сјајче си користам да, баш сега си купив ново на Менхетен, супер е. Старото од Гош го изгубив ;(

A кармин речиси да не знам што е. Имам едно од Севентин, речиси безбојно. Го ставам некад. Неколку пати сум ставила црвен кармин и одма сум го извадила. Не се чуствувам пријатно кога го носам, а ми се свиѓа на други. И така да се надевам некад ќе се смени ова и ќе користам и карминчиња.

13. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    45
    Имате ли користено сјаеви за волумен на устата и сте забележале ли разлика некоја?

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Па и нема некоја голема разлика, освен ако ставиш повеќе слоеви ама тогаш устата изгледа буквално ко измачкана :D
    Јас практикувам да ставам моливче за усни, со него можеш малце да ги продолжиш усните само, во границите на нормалата без претерување. :)

15. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    повеке сакам сјај сакам и кармини ама некои нежни или за свечени пригоди ставам црвен кармин а инаку без лабело неможам да се замислам :D :makeup:

16. Kalimerka

Kalimerka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Повеќе сакам кармин, ама почесто употребувам сјај. Сјајот може да се стави во секоја пригода, додека карминот ем тешко си го погодувам еме не можам да си го ставам кога ќе излезам на дневна прошетка. Некако не ми оди.

17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Не сум некој голем обожавател на кармин , но некогаш го користам . Најмногу сјај за уста , на Nivea , или некои што мирисаат ... обожавам со мирис на праска :inlove:

Прикачени фајлови:

18. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    јас го имам карминот за поиспакнати усни што е од авон и има некој мал ефект, како пецкање осеќаш ама ефектот не е долготраен за брзо си се враќа некако устата во нормала, треба почесто да си ставаш!
    а сјаевите ги немам пробано незнам какви се :?:

19. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Повише сум за сјај,кармин ретко користам,а и да ставам врз него пак ставам сјај :makeup:

20. jasmina123a

jasmina123a Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    mene sjajce ne mi odgovara.. pa odluciv da si kupam karmin.. ama bledo kremast!! no se plasam da ne mi se izritira ustata.. nemozam bas se da koristam..

[mod-kirilica:1kdfpuln][/mod-kirilica:1kdfpuln]