Имам голем проблем со карминиве бидејќи често ме пресушуваат и страшно многу ми пука устата особено на краевите, иако првин нанесувам лабело/балсам, чекам да впие па одозгора ставам кармин. Предлог за кармин што нема да ме упропасти, а ќе биде траен?
Да не сушат многу? Разгледував баш пред неколку саати ама дека мат си мислев да не ме испукаат уште толку.
Ако сакаш да е траен мора да е мат, ама тие многу сушат. Јас би ти препорачала прво пилиг на усните, па со моливче да ги оцрташ, па некој кармин што не е мат, со кремаста структура и накрај сјај. Така ќе добиеш солидна трајност.
Здраво, дали може некој да ми препорача некој кармин/сјај/лабело со нежна боја или безбојно да го сатавам на устата кога не сум нашминкана и да стои убаво? Без пудра не ми стои убаво карминот, а инаку устата ми е многу бледа и сакам нешто да ставам
Имам проблем што кармините ако не се мат ми се пресликуваат на заби. Има некое решение? Немам најправилни заби, мислам дека тоа е проблем, малку понапред ми е горната вилица. Устата сува барут и испукана ми е од тие мат кармини.
Здравооо! Користев долги години сјај за усни од Авон што пецка на усните кога ќе се нанесе. Сега гледам дека веќе го немаат, кажете ми некоја алтернатива за такво сјајче со чувство на пецкање/ладење? Благодарам!
Во Дм ги имаш двете. Повеќе првиот од есенц ти го препорачувам, двете ги поседувам и баш пецкаат хахах