Лабело во зимен период, врз него сјај Моментално ги испробувам Juicy bomb, добри се и оние She од Dm.
Зедов пред некој месец на Есенс, сум заборавила како е чувството со сјај. Во студентските денови само сјај користев сега не можам ич, многу се лепливи сум се одвикнала и не ми е пријатно на устата. Ако одам пеш или движам повеќе од 15 мин мислам дека сите мушички ми се залепат на устата И тоа, косата плус, како сум носела на времето не знам Плус па и студент од оние поефтините коцкасти за 120 денари.
Користам мат кармини на catrice и аура и се трајни. Прво со моливче ја пополнувам устата, па врз моливчето кармин и ми траат по 6-7 саати.
Ѕирни ги Mon rêve shiny lips, во Космо ги има. Нијансата не се сеќавам што бројче беше, го потрошив сјајот ама преубава нежна розе боја е. Покажи им ја сликава, ќе го најдат.
Види го овој Maybelline lifter gloss во нијанса Reef. Има уште една нежна розева нијанса Silk, види ја и таа. Многу убав сјај, нема леплив финиш, мене ми е еден од најдобрите drugstore сјаеви. Еве и слика како изгледа на уста.
Тие на Аура не ги знам, ама Maybelline се врв за дрогериски сјаеви и кармини. Не бев фан на сјаеви претходно, ама од кога истрошив еден од овие, уште два купив.
Мене да. Имав сличен како на сликата, пред неколку години, само малку потемна нијанса. Но можно е формулата да им е сменета од тогаш. Инаку за Maybelline нема утка кога станува збор за кармини и сјаеви. Сè што сум купила буквално било потрошено до последна капка. Топ се и сјаевите, и кармините што до сега сум ги пробала.
Во Дм кај нас ги има овие нијанси? Вака многу нежно изгледа, штом не лепи супер би бил. Најмногу од се мразам да лепи.
Ги има, да. Само прво види си на тестер ако има, пробај на рака, пошто зависи и од кожата како ќе стои. Јас го имав пробано и тој во нијанса Petal, вака нежно изгледаше од око и кога го пробав дома ко што сум бела изгледав ко само устата да беше на мене.
Фала ти за препораката, преубави се овие сјајчиња, си купив денес еден, нијанса moon, ми мириса дека уште некој ќе си купам, како убаво ми легна бојава на непробано (грдо ми е да се шлакам од тестерите директно на уста). Одма го испробав, ми се допаѓа што не ја суши устата, а повеќето сјајчиња што сум ги имала баш ми ја сушат.
И јас мразев сјаеви се дури не ги пробав овие. А инаку нормално тестер никако на уста, јас ни на рака не ставам само отварам да видам какво е внатре.
И јас ти ги препорачувам сјајчињава, нијансата Силк мене ми е омилена, баш е нежна розева, не пребледа на устата. Исто убав розев сјај со светки, полепливи се ама исто многу трајни на Кико Милано 3D hydra бр. 33.
Maybelline super stay vinyl ink во нијанса 95 captivated или 35 cheeky. Овие се долготрајни кармини со сјаен финиш, а сјај lifter gloss во нијанса 08 stone.