Jaс преферирам кармин сјајче ... хмм .. така - така ама подобро карминче , каков сјај , да ми лепи , на муцето Еднаш паметам ветер дуваше , и цела коса на уста ми се залепи КАРМИН
Кога бев помала не можев да смислам кармин,ставав сјај цело време ама сега пак не можам да се одвојам од кармин!си наоѓам секогаш убави пастелни боички што не дречат и ќе ми одговараат на тенот,а пак убава ја прават устата како да си ставил сјајче или лабело..
Си ставам јас најчесто сјај за усни...........Еве баш сега си купив еден сјај на Gabrini (фирмава е закон ) и е небесно розев
Никогаш не сум ставала сјај,многу ми лепи користам лабело,а сега почнав со кармин.И да- многу ми се допаѓа,ниту се размачкува,ниту го чувствувам,а стои прекрасно,си најдов решение и за мојата уста бидејќи ми е прилично мала,ја оцртувам со моливче и го добивам саканиот ефект
сјајот за усни го јадам нема шанси да ми се задржи на устата повеќе од 3 мин карминче бе и цела вечер не си се замраш
Јас за излегување ставам кармин во нежна боја па врз него сјај, или безбоен сјај или во слична боја како карминот. А обавезно прво лабело имам ставено. А вака за обични шеткања, или само лабело или само сјајче. Или ништо.
секогаш користам сјај за усни го користам стално и кога сум по дома ама апсолутно секаде..во мојата колекција можат да се најдат само светло розеви нијанси на сјај за усни.