Еве ваков имам јас, ама што знам нема некој голем ефект...можеби се малку поиспакнати усните. Јас искрено мислам дека нема некој сјај или кармин што ќе ти даде волумен , ама баш волумен
Сакам сјаеви за уста исто колку и кармини. Сјаеви си купувам од Орифлејм, а кармини од Макс фактор и Авон. Сјаевите ми се розеви или безбојни ( нежни) , кармини имам црвени, розеви .... плава сум не користам темни
Кармин воопшто не, само сјај за усни. Еве последниов шо го купиф е од орифлем, very me cherry sorbet и задоволна сум Иначе купувам еден Classics ама не ми текнува шо марка е
Ретко користам сјај.. ме нервира бидејќи е леплив. Кармин користам само за свечени прилики и тоа исклучиво црвен. Најмногу користам ла бело
Сјајчиња имам многу, ама во последно време ги одбегнувам, лепливи ми се и ме нервираат. Кармин да, но сонувам за некој екстра квалитетен како оние на Clinique. Преубави нијанси, трајни и до неколку часа, не мрднуваат, ниту ги сушат усните. И не оставаат траги што е најважно. Ама цената им е убиствена кај нас. 1600 ден. за кармин... No.
И тоа и тоа пред еден месец си купив карминче од авон тоа е две во едно од едната страна сјајче од другата кармин во светла црвена боја и сум презадоволна.
И кармин и сјај и обете во нјуд нијанси,кармините и пудра боја (не да ми се уедначи со тенот на кожата,па ко без усни да бидам) и толку. Не сакам силно нашлапани усни,ко бртва,а па црвен кармин па ич! Не ради стереотип,туку ми делува скроз неприродно, нападно и неуредно. Ние што поштоваме лапање,не ставаме црвен кармин. Сепак,сјаеви за преку ден,брзи ми се,шлап,шлап,а кармините навечер или ептен нешто да ме удри посабајлечки па и кармин да ставам.
Дефинитивно кармин и тоа исклучиво кремова нијанса (nude). сјаеви користам ептен ретко, ако одам на свадба или за некоја друга посвечена пригода, оти иначе ми се многу лепливи.
И кармин и сјај, зависи од пригодата. Некогаш комбинирам над карминот ставам сјај со слична боја и убаво излегува
Сјај за усни дефинитивно.Колку и да е ефтин нема да испука устата ..а кармин мора да е поскап (јас баш и поубаво се чувствувам со сјај)
Најчесто сјај , а кога ставам кармин е некоја понеутрална нијанса,зошто имам навика очите да ги истакнувам повеќе,сега ми се допаѓа еден кармин на голден роуз и планирам да го купам,бр 99,пак е неутрална нијанса ,a најмногу го користам овој што е на сликата прв
Кармин не можам да смислам сега за сега...користам лабела секакви,а сјај за усни во розева боја светли и темни
Многу ретко користам кармин.. но кога користам сакам да е црвен( значи за вечерни излегувања) и некогаш некои нијанси на кафено или пак розово... повеќе користам сјајчиња зошто повеќе ми одговараат на возраста хехехе
карминот трае подолго, али сјајот ми е позабавен посекси. користам сјај Dior kiss и Loreal glam shine 6 часа трае и многу сум задоволна од двата. кармин исто од Dior