Овие апаративе со капсули, со секави капсули се компатибилни? На пр. Lavazza или Illy апаратите читам пиши компатибилни со нивни капсули, тоа значи дека др бренд не можи во тие апарати?
Така е. На пример.... Јас имам апарат Нескафе долче густо. И во него може да се ставаат само капсули долче густо. Не може Лаваца, Или, Јакобс, и др.
Не. На самото пакување (најдолу) пишува за каков апарат се капсулите. Лаваца капсулите одговараат за апарат за неспресо капсули.
Има ли некоја од вас JOY Еспресо апарат за кафе и како е задоволна? Или препорака за друг кафемат на пареа.
Добар е, ама не пиеме секој ден од него кафе, така да од кога е купен околу 3год, 20 кафиња дали имаме направено Пена од млеко прави добра.
Дали се добри кафематите на Illy? Го разгледувам овој https://e-horeca.mk/proizvod/illy-iperespresso-y3-2-ec-red/ па ако има некој искуство да сподели.
Здраво, Дали некој има искуство со апаратот за еспресо на Делимано? https://www.delimano.com.mk/delimano-deluxe-noir-aparat-za-espreso Се мислам помеѓу тој, и кафематот на De Longhi, овој модел: https://www.neptun.mk/manufacturers/manufacturer-products.nspx?manId=896 Цената е горе доле иста, мислам имаат исти перформанси само не знам кој е подобар? Низ форумов не најдов ништо конкретно за тој од Делимано Ако знае некој нека каже, или нека предложи нешто слично
Дали некој имал искуство со сервисирање на Dolce Gusto кафемат на капсули? Почна да тече вода од доле па го вративме во техно маркет, под гаранција е. Како оди процесот за тоа и дали за брзо го сервисираат да не знае некој?
Дали некој купувал Dolce Gusto кафемат од Кипер? Многу е ефтин за разлика од други места па некако ми е сомнително
Зависи што се расипало и дали во моментот го имаат делот на лагер или треба да го чекаат да им стигне. Ако треба да чекаат нешто да стигне, може и да потрае поправката неколку недели. Мислам дека три недели отприлика чекав додека ми јават од сервис, ама го средија битно.
Здраво, во апаратите за еспресо, за правење макијато/лате и сл. дали користите обично млеко кравјо или некое посебно се користи?
Обично се користи Бариста млеко (пишува на него Бариста). Но, сум видела во кафичи и обично како ставаат. Мене обичното многу ми мириса. Инаку во Кит-Го има едно бариста млеко - по потекло пишува дека е од Албанија (црна опаковка со нешто зелено и црвено) и тоа ми е топ. Само во Кит-Го сум го видела до сега. Еве како изгледа тука. Туку да прашам, каде да купам во Скопје milk frother - апарат за топло и пенливо млеко? Сакам да си правам дома топло макијато, но имам машина со капсули.
Да не го купи случајно? Имаат периодов работи ненормално евтини, ама па не сум се фатила да купувам. А вака баш прашував вработени, велат сето се троши?
Има средство за чистење бигор, течност е. Можеш да си купиш средство од таму од кај што ти е земен кафематот, или пак од Blue nåmad. Имаат и штанд во Рамстор, а и сајт ко да имаше за онлајн нарачки. А за постапката, куцни го моделот на кафемат на јутјуб и пиши descaling process, ќе ти излезат видеа за што и како.