Малце сум лаик за кафемати, јас уште варам кафе во ѓезве -ок електрично е ама... Многу ми се бендусуваат капсулите за кафе што ги гледам на Долече Густо. Ги има во разни вкусови има и топло чоколадо итн итн. Е сега каков апарат е тој што треба да го купам за да ги користам. Долче Густо знам ама каков, гледам има разни верзии?
Јас го имам овој апарат На овој линк можеш да ги погледнеш и другите апарати за Долче Густо. https://www.dolce-gusto.co.uk/coffee-machines
Искуство со автоматски кафемати? На сто ума сме, а во план сме да купуваме. De Longhi, Krups или Philips?
Крупс и Долче Густо се исти. Јас го имам автоматскиот, имаш сликче од Самер над твоето прашање. ПРЕЗАДОВОЛНА СУМ! Стави вода од шише, стави капсула и самото си средува. Јас и за обичен чај си ставам вода. Ставам кесичка во шолјата, шеќер и пуштам вода од кафематот наместо да ја варам. Најважно е што има компатибилни капсули од различни фирми, па можеш да си менуваш какви сакаш.
Јас имам на Филипс. Многу е добар.. Ако пиеш кафе. Јас не пијам ама гостите ми пијат, плус маж ми Е мојот е постар модел и нема такво за само да си земе млеко, ама па и не сакав.. Имаше и такви кога го купивме ама некако тоа пластичното ми матеше ум, па цефчињата што го носат млекото какви ќе се за чистење.. И земав обичен што меле кафе и си правиш на страна пена.. Конкретно овој.
Да.. Ставиш горе кафе во зрна и кликнеш какво кафе сакаш и толку. Е овој основниот нема многу опции за кафе, кратко еспресо, долго и црно кафе (подолго од долгото ) За пена имаш копче за тоа од страна не знам како се вика, за млекото Имаш и опција само за топла вода за чај, јас за тоа го користам кафематот.. Лесен е и за чистење Другарка има исто на Филипс ама со екранче и поголем избор на кафиња.. И тоа пластичното за млеко. И она се фали, а гледам исто е едноставен за работа Овој Не знам кај нас кои ги има, ние и двете од Бугарија ги земавме Додуша мојов е од пред короната и уште нема мрднато, на сите го фалам..