За добра пена, никако на батерии. Само на струја и со поголема моќност. Овој на сликава е 15W. Мојот дома е 45W. Пред 8-9 години го земав, мислам од Техномаркет.
tehnomarket.com.mk/product/29393292/max-hms-1030w-aparat-za-neskafe-bel а овој 30 вати? имаше и стокмак скоро, дури имам го гледано уште во одредени маркети таков статичен 900 ден, ама мислам и тој дека беше 30 вати ако не сум грешка
Од лично искуство, не си фрлај пари џабе, овој не прави воопшто пена, оние рачнине маталки на батерии прават повеќе пена од овој. Ако сакаш да пробаш да ти го дадам, така ми стои, не го користам воопшто.
тетка ми ми даде ваква иста https://nama.mk/proizvod/meshalka-za-kafe-na-baterija/ ама со неа само јајца можам да изматам и тоа две максимално хахах никаква пена нема шанси, е сега евентуално да не треба можеби да пробам да сменам батерија, да не е до тоа, ама некако не ми се верува. Затоа најпрактична ми се виде оваа рачна а сепак на струја, и со цената е горе доле слична како тие статичните, затоа мислев можеби најдобар избор ќе е..
Здраво, Дали некој го има овој кафемат да сподели искуства? Како сте задоволни? Вреди да се земе? Кафемат PHILIPS EP 5549/70, 15bar, 1,8L
Го немам овој модел, ама имам друг на Филипс и јас сум супер задоволна. Само треба редовно да се одржува т.е аква филтерот за вода да се менува на 3/4 месеци (зависно колку се користи апаратот) средство за бигор на секои 6 месеци и апчињата исто на 3/4 месеци.
Ти благодарам. Одржувањето претпоставувам мора да се прави на сите вакви слични апарати? Од каде купуваш средство за бигор, апчиња? За што се апчињата? Каков е вкусот на кафето? Дали како она од професионалните машини? Делчето за млеко го користиш?
Од сервисерите купувам, тука во близина ми се, па поедноставно ми е. На Филипс се аквафилтерот, декалцификатот и апчињата. Апчињата се да ја чистат мелницата од маснотии. Тие се ставаат на 3/4 месеци заедно со аква филтерот. Аквафилтерот сам кажува кога му е време за менување, па тогаш можеш и апчињата да ги ставиш. Декалцификатот (средството за бигор) два пати годишно е доволно. Мене кафето ми е многу убаво. Нормално зависи и какво кафе се употребува. Ние користиме 100% арабика на Tchibo најчесто. Јас си правам лате со млеко, сопругот само еспресо пие. Далеку поекономично е од капсулите што претходно ги користев, а и поубаво и повкусно е кафето. Мојот модел нема вакво за пена, сама си ја правам, овој автоматски прави пена. Гледав и ваков, ама не знаев околу одржувањто како ќе е, па затоа зедовме поедноставен. Инаку, средствата не се баш евтини, аквафилтерот е1200/300, декалцификатот е 1000 (има две во него) апчињата се 800 (внатре има 6 или
Од сето ова заклучувам дека вреди да се земе апаратчето. Но, и дека секое задоволство се плаќа. Фала ти. Ќе споделам искуство ако решам да го земам (не сум одлучна, се уште се мислам).