Кафе без друштво

Дискусија во 'Слободно време' започната од katka-slatka, 23 јуни 2010.

1. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Па кога сум дома и немам друштво а ми се пие кафенце секако дека ке пијам ... А и таков тип сум сакам многу да уживам со самата себе :lol: ама секако кафето пиење сам и со друштво е различно ... Иако уживам пиејќи сама кафе а многу по веќе уживам кога времето и кафето ке ги потрошам со луѓе што премногу ми значат... Битно кафе да е :)

2. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    За жал подолго време си пијам кафе бев никакво друштво. Се преселив пред 1,5 год. во нова населба, каде што бараката е на многу лошо место, околу мене нема млади комшии, а и тие што се или се од `Високото Добро Утро` па им е понижување да се поздрават со обични смртници, или се 50 + па генерациски не одговараме.
    И таа една комшивка што идеше на кафе на крај се испостави дека идеше заради личен интерес, не заради дружба |(

3. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Не сум зависник од кафе па затоа кога сум сама дома дури ни не помислувам на кафе. Ако дојде некој многупати ми се случува и да заборавам да помолам кафе. Пијам многу ретко кога на пример сите пијат или ако има некој да ми гледа.. :tmi: :wasntme:

4. maci95

maci95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    Супер, зошто да не? :) навика ми е, станам од спиење, си направам убав доручек, па ќе си сварам кафенце, цигарче, ќе си седнам на тераса и си уживам! 8) Убавини..

5. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    Си пијам и сама зошто да не .. :)

6. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    еве сега си сварив но не се чуствувам сама иако никој нема дома ....си го пијам со вас ;)

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Како и дома така и во кафич знам да си седнам сама. Особено ако 4 саати сум акала по продавници и сум се претоварила со кеси и не сум ни била у стање да стигнам до кола, не ми е проблем. Не знам ниту една причина зашто не би пиела кафе сама ..

8. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Зошто да не сега кога ќе си одам од работа ќе си сварам едно и ке се релаксирам...

9. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Па некогаш кога си седнам во сотелја,кафенцето до мене,нигата во раце,лап топов на масичката тозете на табуретката и уживанција,кој ќе ги чека да се вратат од работа ;)

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Си има магија и тоа и тоа.
    Јас сум голем обожавател на кафето,и уживам во секоја голтка.Убаво ми е кога пијам со другарките,низ смеа и трачарење,со сестра ми-која признавам го прави поубаво од мене,со мама пак што да ви зборувам ;) ,со дечко ми исто :inlove: -само ме нервира што тој ќе го шмркне набрзина па секогаш го карам дека не ми прави друштво :lol: ....Убаво ми е и сама кога си пијам .Особено утринското ми е скоро секогаш пред компјутер и најубаво ми е.Сакам кога цел саат си седам и размислувам,држејќи ја шолјата кафе и уживајќи во него :coffee:

Прикачени фајлови:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    дури живеев мак си имав друштво за кафе и да сакав и да некев а сега ретко кога имам друштво за кафе така да се научив сама да си пијам...едно турско 2 цигарчиња таман ми се!!!!а во нивна придружба тхе компјутер :D

12. lucky-girl

lucky-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16

исто и јас :)
    а ако гледаме на работите од друга страна и не сме го пиеле сами,со сите онлајн пријатели на фб ли тука на форумов :lol: а доколку е пред тв,тогаш со со сите позади камерите,сигорно си имаат по една шоља нес покрај нив :lol: мала шала

13. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    бидејки сопругот ми оди само прва смена кафето сабајле си го пијам сама .си станувам го ставам гезвето на шпорет да се вари јас се средувам и седнувам си го пијам на раат пред телевизор .

14. Morning.Sunshine

Morning.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    18
    Утрото без кафе не го започнувам.Редовно си пијам кафе тоа ми е како некој ритуал.
    После тоа во текот на денот дали со другарка или пак со мајка ми следува уште едно кафе.Но не повеќе од 3 кафиња на ден.

15. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Најубаво ми е кафе без друство онака сабајлецки со една праска и едно јаболко . :)
    Таман нити ми се мрмори нити ми се зборува кога станувам и узивам во првото кафе,никој не ми се мавта лево десно, си се расонувам ми се отвараат оците и денот мозе да запоцне :)

16. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    И јас нон стоп кафе си пијам сама.Кога седам пред пц најубаво ми е.Па кога нема со кого зар не треба ни кафе да пијам

17. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    Зошто да не. Си пијам кога сум сама дома. Си седнувам пред ТВ, пред ПЦ, и си пијам. Чудо големо, сама кафе.

18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    E добро де.
    Да не ми падне чеизот ако случајно сама испијам кафе.
    Ете ќе се случи, ќе си сварам турско, или нес ќе си направам и ќе си пијам сама.
    Па поубаво нешто од книга и кафе на тераса каде што сонцето ти прави друштво, нема.

19. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    Моментално пијам едно вак апојако турско :coffee: ама не се чувствувам сама. со вас сум нели?? :*

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Пиев утрото.... и уживав во секоја голтка од огромната шолја.
    Обично кога пијам кафе сама, го пијам со часови пред компјутер. Така сакам да ми започнува денот: полека, горчливо, миризливо... и сама.