Кафе без друштво

Дискусија во 'Слободно време' започната од katka-slatka, 23 јуни 2010.

1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Пред извесно време не пиев кафе ако не ми дојдеше некој на гости или ако на цимерките не им се пиеше. Не сакав да пијам сама. Повкусно ми беше кафето со друштво и муабет.
    Во последно време преферирам да си го направам и испијам сама.
    И уживам додека го пијам. :)

2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    Обожавам кафе,без разлика дали го пијам сама или во друштво.Убаво ми е кога пијам во друштво ама некако го испијам на брзина и воопшто и не му го приметам вкусот.А кога го пијам сама ми е најубаво,си го пијам по 2-3 сати и уживам во него.Најдобро е што кога го пијам сама го нема дечко ми или мајка ми да ми велат на секои 10 мин дека ми се оладило кафето и дека сум заборавала да си го испијам.

3. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    91
    Женски може малце не ми е прашањево за тука ама незнаев каде на друго место да прашам....Дали некоја од вас знае жена што знае да гледа на кафе во Скопје? :)))) Би сакала да отидам да видам баш што ќе ми каже дали ќе ми погоди нешто :D

4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.027
    Допаѓања:
    36.091
    Пијам само утринско кафе во домашен амбиент зашто сама најдобро го подготвувам и најчесто без друштво што не ми пречи.Не сум голем љубител на кафето и немам потреба да пијам повеќе од едно во текот на денот.Токму заради тоа го пијам сама.Можеби звучи егоистично,но скептик сум подготовката да му ја препуштам на друг ]:)
    Мојот рецепт е испробан,а аромата и вкусот се незаборавни :)

5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Мене искрено ми е сеедно.. исто му се фаќа ко вода да пиеш, нема да чекаш некој друг за да се напиеш. :)
    А за готвење, ако правам само за себе јадење, тогаш гледам нешто набрзинка, а кога готвам за вечера (дека заедно со маж ми секогаш вечераме), тогаш посветувам повеќе време и внимание.

6. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Јас од неодамна почнав да пијам кафе.И тоа не многу често.Со друштвото еднаш недело седнуваме во слаткарница на кафе со колачи.Тоа ми е најубавите моменти.Но понекогаш уживам и во нес-кафето на мама,да си го пијам сама на тераса гледајќи како дождот паѓа или како сонцето се возвишува.Така да сеедно ми е. :D

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Најубаво ми е кога пијам кафе сама пред компјутер без никој да ми смета,така најдобро се опуштам и уживам ]:)

8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    61.609
    Утринското кафенце пред работа си го пијам сама, си слушам тивка музика и не ми треба друштво... Попладневното кафенце си го пијам со мојот сопруг и децата - си разговараме, се смееме - тогаш ми е убаво кафе со друштво...

На Lovely93 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Уживам насабајле сама да си го пијам првото кафе, на лаптоп во тишина со мирна глава да си се расонам. Дури ми смета ако некој ме замара, а најчесто тоа е брат ми. :D А попладневното, најчесто со мама уз муабет. :wasntme:

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Не ми менува дали пијам со некого или сама кафе/сок/пиво... ги пијам од што сакам да ги пијам, а не за уз муабет, уз цигарче, уз благо, после јадење и слични други "поводи" :)
    :makeup:

11. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Наутро преферирам да го пијам во тишина и пред компјутер, тоа се моите пет минути за себе, па не сакам друштво. А потоа во текот на денот не пијам, освен ако не изрази некој желба да пиеме, е тогаш веќе може друштво за кафе. :coffee:

12. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Јас порано додека пушев значи воопшто немав проблем да си сварам кафе и да си го пијам сама на тераса.Е сега затоа што не пушам дека синко го дојам,некако ја изгубив навиката за пиење кафе сама.И јас насабалје ако станам пред децата па тогаш едно пред компјутер и во текот на денот не пијам повеќе ако немам друштво.Инаку со друштво можам да испијам и 5 а сама нема ни да ми текне за кафе.

13. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Кафе почнав да пијам сама, кога почнав на факултет. Претходно само со друштво.
    Сега веќе ритуал ми стана наутро. Некогаш дури едвај чекам да се разбудам за кафе да си пијам.
    Нескафе (некогаш ладно, некогаш топло) со малку млеко. Милина :D
    Едно дневно обавезно. Ретко пијам две. :)

14. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    да прашам дали е срамота да излезам во град сама и да си идам во некој кафич да си пијам кафенце, нескафе нешто ?

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Зашто да е срамота, човек има потреба некогаш да е сам :) Јас негледам ништо страмно тука.

16. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Би сакала да си излезам на некое мирно место, кај нас ваму покрај езеро, книгата во раце турско кафенце и бај бај.

17. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Јас нејчесто пијам кафе сама. Имам многу обврски дома и неможам да си дозволам да одам по кафиња со другарки.

18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Првото кафе,насабајле секогаш го пијам сама,без разлика дали сум дома или во стан со цимерката.
    Нема ништо поубаво да се расониш,да си седнеш на тераса и да го гледаш денот како се раѓа и истовремено да го чувствуваш вкусот и мирисот на топло кафенце,сама со своите сетила.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Секако дека не е срамота. Јас лично немам храброст за тоа, би се чувствувала глупаво. :wasntme:

Често пијам кафе без друштво ама само по дома. За надвор секогаш имам друштво.

20. MonikaIlieva

MonikaIlieva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    еве во минхен живеам 8 години и тука сум навикната како и сите што прават,сама да си отидам и да си испиам кафе тоа си е нормално, а во македонија тоа да го направиш ке те направат дека не си у ред или книга да читаш во некој парк на клупа :D :D :D

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.