Кафе без друштво

Дискусија во 'Слободно време' започната од katka-slatka, 23 јуни 2010.

1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Си сварив кафе, си купив ѓеврече и сега одам да ужиФкам.
    И ич не ми е галје што ќе си го пијам сама, најубаво ми е 8)

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Си пиам кафе сама и слатко ми е а особено кога учам кафето е задолжително

3. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    мене не ми представува проблем пиењето кафе сама си уживам додека го пијам некогаш знам и да го заборавам на маса додека работам нешто :)

4. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    И мене ми е слатко кафенцето без друштво,посебно турското кафе,уживам додека го пијам и си слушам музика,најчесто хип хоп или RNB,иако морам да кажам дека и во друштво ми е слатко.Не сум пушач,немам некој посебен ритуал во пиењето кафе освен што го сакам појако :)

5. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.090
    Допаѓања:
    19.874
    стандард ми е насабајле едно кафе сама да испијам, и убаво ми доаѓа. И јадење знам сама да си направам. Попладневното кафе може да се испие со друштво....

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    кафе без друштво не ми е кафе :D :D :D :D

7. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Секогаш пијам кафе сама, најчесто едно сабајле и едно попладне, не дека така сакам ами немам друштво......

8. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ехх јас така го започнувам денов, со убаво утринско кафе но без друштво, но понекогаш и тоа е убаво да си имаш малку време за себе, да си се посветиш и да уживаш и секако да се припремиш за предизвиците и обврските кои те чекаат во текот на денот.

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас искрено и не сум многу-многу по кафето. Обично затоа и кафето го пијам со друштво. Многу ретко ми се јавува желба кафе да пијам сама (обично се случува кога имам некој испит за полагање). Повеќе обожавам чаеви и млеко, нив радо ги пијам :)

10. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    убаво ми е наутро кафето да си го пијам сама си запалам цигарче,огледалото пред мене и си се шминкам спремам за работа.
    Имам денови кога сама си пијам кафе по дома слушам музика и уживам.

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Утринското кафе ми е најслатко, му посветувам 15 мин. придружено со 2-3 цигари, не ми треба друштво сакам сама да си го испијам, релаксирано пред компјутер или ТВ. Фино е тоа што и кога наутро пиеме со маж ми, заедно сме а сами-тој со билтенче а јас со претходно наведеното, секој си ужива во кафето на свој начин :) :coffee: :smoke: .
    Во попладневните часови повторно си пијам сама (во ложичка специјална за зимско пиење кафе и пушење цигара без да се труе околината ;)

12. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Првото кафе ми е најслатко. Ако не го испијам, цел ден имам некоја празнина и чувство на незавршена работа. :) По навика сама го пијам, не ми се прави муабет дур уживам во него. Секогаш го пијам во омилената шоља, кога е топло надвор на тераса, а кога е ладно пред саканиот ми компјутер.

13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.090
    Допаѓања:
    19.874
    Не ми претставува проблем сама да испијам кафе. На моменти дури и ми е послатко кафето кога го пијам сама....

14. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Јас сум некое чудно створење, ама не преферирам да пијам кафе со друштво.
    Абре мене ми е уживање:
    топло турско кафе(може со млеко) + пред комјутер + релаксирачка музика :inlove:

15. happynessss

happynessss Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    18
    Кафе без друштво, со некоја убава книга, задлабочена во преубавата содржина, на некое мирно место, а во позадина релаксирачка музика, по можност да е убав пролетен ден во природа, преубаво кафе

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Доволно тивко, а сепак гласно пуштена песничката, што ми се свртела в глава штом сум ококорила тоа очите, телевизорот брмчи како бек ап вокал, да и даде во плус на атмосферата, јас со поглед у таван, преку прозор, во прозор, во ѕид, во паркет и срЧкам кафе, соло со себе си.
    Вака всушност го почнувам и скоро секој викенд и слободен ден кога сум дома. Независно дали некој има или нема, јас сум сама со кафето и мозокот, мораме ние озбилни муабети да си испонаправиме, иначе нема да расчистиме се она што не мачело од сношти :). Пак и соништа, ово-оно, цела недела ствари напластени на тоа душичката, а немало време кога да се разглобат, на маса да се стават и измезат.
    Во студентските денови пак, пиев сама кафе и в кафичот до зградата каде што живеев во студентски. Ем, правеа некако најфино, најмиризливо кафенце, па све миришкаше на убавина и милина, ем тоа машината што им ги правеше ептем фино им жуборкаше ко попарена, пак и ксметчиња едни што идеа уз кафенцето у тацничето, ма увек сВе ми погаѓаа :).
    Јас, листенцата од некоја скрипта, книжулчето, фломастерчето за потцртување и фураме сами со себе.

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215
    Секој ден сама си го пијам првото утринско кафе. Најслатко ми е.
    Си уживам тие десетина минутки. :)

18. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Идила за учење Жабче :)
    Јас ја применувам деновиве. Маркери, стикери, книги, другарка и кафенце. Составен дел од читална :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Why not ? ! :)

Па ваквото кафе може да кажам и ми е најубаво .... нес кафенце во омилената ми чаша и на мојот малечок но убав балкон :lol: Седнувам кревам нозе на друга столица , се вртам накај сонцето наочарите за сонце на мене , слушалките на мене .... И на друга планетаааа ;) :lol:
    Па уште и ако ми притекне цигарче 1-2 .... :) Си го обожавам ваквото кафе и сакам да седнам сама онака со себеси во друштво ;) :D без разлика дали е надвор или дома .... Нажалост ќе почекаме уште неколку години додека луѓево сфатат дека под пиење кафе никаде не постои правило да мора да биде со НЕКОГО :tmi:

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Утринското кафе најчесто си го пијам сама. Това време е резервирано само за мене, за да се опуштам и да се релаксирам. Најчесто го пијам на терасата, уживајќи во утринското сонце и свежиот воздух, или пред компјутер. Тоа се минути кои си ги посветувам себеси. Утринското кафе придружено со 2-3 цигари ми е ритуал кој ме прави среќна и без него неможам да си замислам да ми почне денот.