1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кафе без друштво

Дискусија во 'Слободно време' започната од katka-slatka, 23 јуни 2010.

1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Си сварив кафе, си купив ѓеврече и сега одам да ужиФкам.
    И ич не ми е галје што ќе си го пијам сама, најубаво ми е 8)

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Си пиам кафе сама и слатко ми е а особено кога учам кафето е задолжително

3. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    мене не ми представува проблем пиењето кафе сама си уживам додека го пијам некогаш знам и да го заборавам на маса додека работам нешто :)

4. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    И мене ми е слатко кафенцето без друштво,посебно турското кафе,уживам додека го пијам и си слушам музика,најчесто хип хоп или RNB,иако морам да кажам дека и во друштво ми е слатко.Не сум пушач,немам некој посебен ритуал во пиењето кафе освен што го сакам појако :)

5. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.966
    стандард ми е насабајле едно кафе сама да испијам, и убаво ми доаѓа. И јадење знам сама да си направам. Попладневното кафе може да се испие со друштво....

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    кафе без друштво не ми е кафе :D :D :D :D

7. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.506
    Секогаш пијам кафе сама, најчесто едно сабајле и едно попладне, не дека така сакам ами немам друштво......

8. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Ехх јас така го започнувам денов, со убаво утринско кафе но без друштво, но понекогаш и тоа е убаво да си имаш малку време за себе, да си се посветиш и да уживаш и секако да се припремиш за предизвиците и обврските кои те чекаат во текот на денот.

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас искрено и не сум многу-многу по кафето. Обично затоа и кафето го пијам со друштво. Многу ретко ми се јавува желба кафе да пијам сама (обично се случува кога имам некој испит за полагање). Повеќе обожавам чаеви и млеко, нив радо ги пијам :)

10. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    убаво ми е наутро кафето да си го пијам сама си запалам цигарче,огледалото пред мене и си се шминкам спремам за работа.
    Имам денови кога сама си пијам кафе по дома слушам музика и уживам.

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    Утринското кафе ми е најслатко, му посветувам 15 мин. придружено со 2-3 цигари, не ми треба друштво сакам сама да си го испијам, релаксирано пред компјутер или ТВ. Фино е тоа што и кога наутро пиеме со маж ми, заедно сме а сами-тој со билтенче а јас со претходно наведеното, секој си ужива во кафето на свој начин :) :coffee: :smoke: .
    Во попладневните часови повторно си пијам сама (во ложичка специјална за зимско пиење кафе и пушење цигара без да се труе околината ;)

12. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Првото кафе ми е најслатко. Ако не го испијам, цел ден имам некоја празнина и чувство на незавршена работа. :) По навика сама го пијам, не ми се прави муабет дур уживам во него. Секогаш го пијам во омилената шоља, кога е топло надвор на тераса, а кога е ладно пред саканиот ми компјутер.

13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.100
    Допаѓања:
    19.966
    Не ми претставува проблем сама да испијам кафе. На моменти дури и ми е послатко кафето кога го пијам сама....

14. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.326
    Јас сум некое чудно створење, ама не преферирам да пијам кафе со друштво.
    Абре мене ми е уживање:
    топло турско кафе(може со млеко) + пред комјутер + релаксирачка музика :inlove:

15. happynessss

happynessss Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    18
    Кафе без друштво, со некоја убава книга, задлабочена во преубавата содржина, на некое мирно место, а во позадина релаксирачка музика, по можност да е убав пролетен ден во природа, преубаво кафе

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Доволно тивко, а сепак гласно пуштена песничката, што ми се свртела в глава штом сум ококорила тоа очите, телевизорот брмчи како бек ап вокал, да и даде во плус на атмосферата, јас со поглед у таван, преку прозор, во прозор, во ѕид, во паркет и срЧкам кафе, соло со себе си.
    Вака всушност го почнувам и скоро секој викенд и слободен ден кога сум дома. Независно дали некој има или нема, јас сум сама со кафето и мозокот, мораме ние озбилни муабети да си испонаправиме, иначе нема да расчистиме се она што не мачело од сношти :). Пак и соништа, ово-оно, цела недела ствари напластени на тоа душичката, а немало време кога да се разглобат, на маса да се стават и измезат.
    Во студентските денови пак, пиев сама кафе и в кафичот до зградата каде што живеев во студентски. Ем, правеа некако најфино, најмиризливо кафенце, па све миришкаше на убавина и милина, ем тоа машината што им ги правеше ептем фино им жуборкаше ко попарена, пак и ксметчиња едни што идеа уз кафенцето у тацничето, ма увек сВе ми погаѓаа :).
    Јас, листенцата од некоја скрипта, книжулчето, фломастерчето за потцртување и фураме сами со себе.

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215
    Секој ден сама си го пијам првото утринско кафе. Најслатко ми е.
    Си уживам тие десетина минутки. :)

18. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Идила за учење Жабче :)
    Јас ја применувам деновиве. Маркери, стикери, книги, другарка и кафенце. Составен дел од читална :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Why not ? ! :)

Па ваквото кафе може да кажам и ми е најубаво .... нес кафенце во омилената ми чаша и на мојот малечок но убав балкон :lol: Седнувам кревам нозе на друга столица , се вртам накај сонцето наочарите за сонце на мене , слушалките на мене .... И на друга планетаааа ;) :lol:
    Па уште и ако ми притекне цигарче 1-2 .... :) Си го обожавам ваквото кафе и сакам да седнам сама онака со себеси во друштво ;) :D без разлика дали е надвор или дома .... Нажалост ќе почекаме уште неколку години додека луѓево сфатат дека под пиење кафе никаде не постои правило да мора да биде со НЕКОГО :tmi:

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Утринското кафе најчесто си го пијам сама. Това време е резервирано само за мене, за да се опуштам и да се релаксирам. Најчесто го пијам на терасата, уживајќи во утринското сонце и свежиот воздух, или пред компјутер. Тоа се минути кои си ги посветувам себеси. Утринското кафе придружено со 2-3 цигари ми е ритуал кој ме прави среќна и без него неможам да си замислам да ми почне денот.