Кафе без друштво

Дискусија во 'Слободно време' започната од katka-slatka, 23 јуни 2010.

1. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    101
    кафето секогаш ми е вкусно безразлика дали го пијам сама или во друштво :lol: зависник сум од кафе во текот на денот пијам по 7-8 кафиња,но обично утринското секогаш го пијам сама освен во недела кога сме заедно со сопругот дома слободни па си пиеме заедно :lol: и секако кафето во доцни часови редовно го пијам сама,нема друга будала да ми прави друштво :D

2. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Бидејќи сум огромен уживател на кафе, пијам и сама и со друштво и со сите :D можам да кажам дека сама си правам најубаво кафе баш по моја желба и неморам да компензирам... често сум сама дома и после факултет редовно кафенце, музика = солидно одмарање

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    речиси секогаш кафето сама го пијам, не ми треба друштво :^)

4. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Обично утринско кафенце си пијам сама и убаво ми е вистинско уживање зошто кога станувам од спиење не ми се прави муабет со никого :) но покасно во денот убаво би било да пијам во друштво поготово со мојата најдобра другарка која ми е во Бугарија (таму студира) :( но кога е слободна наоѓаме време и си пиеме попладневно кафе на :skype: но сепак не е тоа тоа ... Ајде веке заврши и дојдиииии :( мис ју ахахаха

5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    174.375
    Немам проблем самата со себе да пијам кафе.
    Особено првото утринско,со 2-3 цигари-можност да бидам сама со себе,да се подготвам за денот кој е пред мене.
    На работа со колегите,ама тоа кафе не го осетувам(валјда од многу муабет правење :lol: )

6. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    го обожавам, кафето но по некогаш тоа ми е послатко во друштво :P :P

7. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Кафе без друштво, па не ми е слатко :) Не можам а да не мине ден да не си ја направам мојта рутина (имам ги две)
    1. Гога сум во Мк.... Комшиката обевезно дојде кај мене или јас кај неа (живееме куќа до куќа) и шо правеме.... Кафе, цигари, маабет и лакираме ме се, :!: + музика , ама не ногу гласна.
    2. Кога сум кај свршеникот во Германија..... стануваме, вареме кафе, седуваме да доручкуваме и кафе пиеме...после доручокот уште едно кафе ама овоа надвор на тарасата за да можам едно цигаренце да издувам, и маабетче :)
    А сама да пијам кафе ептен ретко, тоа порано коа требаше да учам цела вечер па се тровев со кафиња.

8. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Кафе обавезно пијам секое утро, бидејќи нема да можам да функционирам во текот на денот... не пијам турско, пијам само нес.... а после во текот на денот со пријателите или дома со моите уште едно и тоа е :) :) :lol:

9. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Не ми пречи сама да пијам кафе....дали додека учам. читам некоја книга, гледам тв, седам пред пц пијам сама кафе.

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.032
    Допаѓања:
    42.726
    Хм се навикнав сама да пијам кафе вака далеку од домата . Секое сабајле кафе цигарЧе мммм најубавко Ми се има слуЧено и сама во кафиЧ си седнувам си пораЧувам лате макијато и уживам
    ИнаЧе ми недостига она кафе со мама секој ден после руЧекот :) :) :)

11. GreenEyes

GreenEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    44
    Сеа кога ја видов темава баш ме потсетивте да си напраам кафица :D пијам кафе самаа али кога ми треба за учење :worried: кога го пијам ми е мерачки :D

12. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Еве баш сега си пијам кафенце сама, без друштво и искрено баш ми годи. Ми годи вака сама, на нет да се релаксирам, а кафето пак ми дава некаков посебен шмек, мислам ќе достигнам совршенство во опушатњето (а искрено често ми оди од рака со оглед на фактот колку сум станала мрзелива).
    Инаку често преферирам да пијам сама кафе, од причина што немам секогаш на лагер некој со кој би пиела, а не сакам само да имам друштво ради реда. Значи послатко ми е кафето (иако е без шеќер) да го пијам сама, одколку со личности кои не ми одговараат.

13. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Јас никогаш не пијам кафе сама. Кога се собираме со друштво пиеме, а сама некако :^) .. не ми е мерак :lol:

14. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Па да, секое утро си правам кафенце и сама си го пијам или на тераса, или пред компјутер слушајќи си музика. Секако дека е поубаво во друштво, ама сама побрзо си го пијам и не можам да се пожалам, интересно ми е и кога ќе ја превртам шолјата и си гледам на лист онака зашто не можам да си гледам на шолја сама на себеси *

15. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Па да искрено си пијам .. можеби го нема оној шмек на кафе со друштво со другарки ама како и да е си пијам онака по мој вкус и супер ми е :rofl:

16. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Пијам кафенце и сама, но во последно време се поретко. Ја Чекам мамиЧка па пиеме заедно и си го превртувам филџанот така, од навика. :D
    Убаво ми е и сама. Си пијам кафенце се расонувам си ЧаЧкам по фб и си го одмарам мозокот.

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    многу ретко пијам кафе, обично во друштво кога сум само скоро никогаш ..

18. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    па пијам :coffee: без друштво
    најчесто пред компјутер со :music:
    и без :smoke: :rofl:

19. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Скоро секогаш првото кафе го пијам сама и уживам во тоа..јас,музиче,компјутерче на тераца..мераци!

20. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    најубаво ми е сама да јадам , па и кафе зошто да не .. :)