Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кафе зависници?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од yummy, 18 април 2010.

1. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Не сум кафеџија али мн сакам да ми гледаат на кафе па така да некогаш пијам кафе за да ми гледаат.. а кога нема кој да ми гледа непијам..

2. nepoznaata

nepoznaata Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    6
    Од 5 кафиња на ден, денеска смалив само на пола филџан

3. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    И тоа како сум зависниичка денот ако не ми почни со шојла кафе не ми е ден .

4. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Не сум кафе зависник, пијам ама во границите на нормалата.
    Потребно ми е едно за да ме расони, и после ако се напијам едно или две максимум. :wasntme:

5. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    ау дефинтивно сум зависник се мошжам да одбиам ама кафе не ми се има случено и 10 кафиња дневно да испиам безразлика дали е турско, нес, макиато ,еспресо итн

6. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    Пијам кафе ама не сум зависник некогаш во денот можам ич да не пијам а највеке пијам 2 пати на ден а секогаш си пијам по едно на ден :)

7. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Па станав зависник од кафе,пијам по две минимум-некогаш турско,некогаш нес,ама денот не почнува без кафе.

8. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Не би се сместила во категорија зависници, ама искрено цел ден сум гроги ако не се напијам кафе кога ќе станам. И тоа нескафе, кое искрено само јас знам да си го погодам. После во денот можам да се напијам уште едно и тоа е тоа.

9. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Не може да се рече дека сум зависна од кафе,ама не можам а да не испијам барем едно кафе дневно. Инаку пијам едно до две кафиња дневно,а кога сум со цимерките пијам и по 3-4 и потоа гледаме,да ни помине времето :lol:

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    17.744
    не не сум кафе зависник и не пијам кафе само капучино ама и тоа ептен ретко :)

11. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    3.462
    Порано пиев и по две - три дневно,а сега можам да издржам и цела недела без кафе... :)
    иначе пијам моментално,па ај нека ми е наздравје... :D

12. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    несум баш некој кафе зависник ретко пијам кафе 1 во 2 месеци ако испијам едно...многу ретко пијам

13. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Па пијам кафе скоро секое сабајле,со кафе се освестувам.И преку ден ако ми дојди некоја на кафе или појдам јас негде.Иначе можам и без него не сум некоја кафезависник

14. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    451
    Не сум некој зависник, но обожавам кафе. Најмногу сакам турско, нескафе и капучино, но и секое друго само благо да биде. :D

15. zWaTuShKo

zWaTuShKo Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    Пијам 2 турски кафиња на ден,некогаш и 3 зависи.Можам без кафе,не го пијам од навика туку од задоволство.Ајде заминав јас да сварам едно па повелете :D

16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.955
    Допаѓања:
    12.632
    Турски 2-3 на ден пијам, во кафиќ нес ладно, а може и инстант 2 во 1 или 3 во 1, убави ми се.

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Јас моето не го сметам за зависност,туку сум голем гурман и обожавател на кафе.
    Прво од здравствени причини, имам пренизок притисок, и стварно ми е тешко да функционирам без едно кафе на ден. Подобро сигурно него да се клукам со апчиња, едно убаво топло кафе во овие ладни денови, само едно лажиче шеќер.
    Ретко пијам капучино, зашто го прават со пени, шлаогви и не мие доволно јако, мене ми доаѓа некако како десерт.
    Исто и ужасно мразам и избегнувам преблаго кафе, или со шлаг, хопла и преливи.
    Едноставно сите тие додатоци ми го уништуваат вкусот на кафето.
    Кафето ми е најубаво кога не е ни благо ни горко, туку онака малку заблажено, и не многу на млеко или на млеко у прав како во повеќето од кафичиве.
    Ретки се местата каде прават убаво еспресо, а уште папоретки каде прават нес ама право нес.
    Обедливо најубаво кафе у Скопје ми има у тренд, посебно им го сакам нес ванила, иаку не ми е јако, толку пријатно ми мириса и доволно си е благо без грам шеќер.
    Во труска чаршија убави и поефитни кафиња има у екслузив и во уште еден кафич кај мавровка.

18. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Незнаев во којаб тема да го сместам прашањево, мислам тука најдобро одговара.. Покрај тоа што пиеме многу кафе по неколку пати на ден, негде прочитав дека кафето по јадење влијае на тоа да ги покачиме килограмите, што мислите вие за тоа , кога е најдобро да се пие кафе , пред или по јаденје ? 8)

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Искрено, јас пијам кафе кога ми се пие, не водам сметка дали е тоа пред или после јадење :) И не верувам дека пиењето кафе после јадење води до покачени килограми. Ако се водиме веќе според некаква логика, кафето е диуретик, помага побрзо да ги исфрлиме токсините и храната од телото, па во тој случај би требало да ни помогне да ослабнеме :D

Инаку, не би се нарекла зависник од кафе, туку страствен уживател на истото :) Сакам добро, јако кафе и денот не може да ми започне без турско кафе. Дневно обично пијам по две, некогаш и три. Најмногу сакам турско, средно накај горко, со шеќер само на врвчето од лажичката :D ама ретко кој знае да ми го погоди (освен јас самата, нели :rofl: ). Или ми го прават многу благо, или горко. Сакам и нескафе, ама не оние 3 во 1, 2 во 1, туку она оригиналното нескафе во лименки што е, тоа ми е најубаво. Ма секакво кафе сакам, единствено еспресо не обожавам баш, премногу е јако.

20. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    Јас сум вистински зависник од секаков вид на кафе, неможам да функционирам во текот на денот ако не се напијам кафе, а бидејќи имам низок притисок уште повеќе ми годи...