Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кафе зависници?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од yummy, 18 април 2010.

1. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Како да не?

Го пијам доста. Мислам го пиев доста. Али едно време некако ми се згади. Прво престанав наеднаш да пијам нескафе, после почнав али млекото ужасно ми сметеше. :puke:
    Али сега, мојата нова љубов е Нескафе капучино. :inlove: :D

Прикачени фајлови:

2. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    ден без кафе ми е како..неден :lol: најкафе нескафе со шеќер :rock:

3. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    јас од 12год. пијам кафе , ама не сум зависник сеуште..можам и без него .

4. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Мнооогу ретко да пијам турско кафе,ако идам кај другарка или она кај мене,а вака макијато или нес само у кафич,значи никогаш не си варам кафе онака од сабајле,може да се случи и 3 недели голтка да не пробам, ама затоа дечкоми пие и за мене и за него,по 4-5 турски сигурно ги мава на ден хихихихи :D :D :D

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Денот без кафе ми е |( никаков....не сум голем зависник ама по 1-2 кафиња на ден обавезно си пијам,како што имам низок притисок баш ми годи едно јако турско кафенце

6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Потполно истото можам да го кажам, обично пијам до 2 шолји, ретко се случува и 3 да испијам. Можам и само со една, ама без таа едната наутро стварно не можам. Имам низок притисок и главата мнооогу ме боли ако не се напијам кафе.

7. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    Обавезно пијам секој ден кафе, кога ќе станам едно морам да се напијам и уште 2-3 во текот на денот. Сакам турско без шеќер, капучино и нес со малку шеќер.

8. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Огромен кафе зависник сум. :angel: На работа пијам по 2, а дома кога ќе дојдам по едно или две. :wasntme: Пијам секакви, а омилено ми е ладно макијато. :l:

9. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Страстен кафепијач сум .Денот не ми поминува ако не испијам барем 3шољи кафе.
    Турско најмногу,и нес.

10. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.186
    Кревам два прста!
    Да голем зависник од кафе сум .
    Го пијам многууууууууу,премногу :o
    Треба да го намалам малку да,да :nod:
    Се залажувам так секој ден дека ќе го намалам ама :shake:
    Си уживам во него :lol:
    До сите зависници еве ви едно јас частам :coffee: ;)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.923
    Допаѓања:
    81.208
    Ако некогаш наутро сум успана и поспана и ако немам време макар за голтка кафе - не можам да се расонам убаво и цел ден сум поспана и тмурна. :|
    Ретко се случува утрото да не ми почне без топло нес со многу малку млеко или пак горко турско кафе.
    Не ги обожавам модерните кафиња од типот лате, кратко или долго еспресо и ним сличните, единствено можам да поднесам капучино, ама премеко ми е и според мене не е тоа тоа.
    Единствено покрај дечко ми се навлеков на нес-ванила, ама несот со сите салтанати ми е повеќе десерт него ли кафе, па повеќе го сакам без додатоците.
    Се случува понекогаш да стигнам и до 4 кафиња на ден, ама се трудам да не претерам - тешко ми оди.
    Мислам дека сум толку многу зависна од вкусот на кафето, што дури и си всадив мисла во глава, дека доколку немам полн филџан јако кафе до мене кога учам или работам нешто - нема да научам или да ја совладам задачата убаво и успешно.
    Пробав да се преориентирам кон какаото, ама некако тешко ми одеше, иако го обожавам ама ... сепак не е кафе. :wasntme:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Потполно сум зависна од кафе.Нес,турско...И јас како мишела што кажа,не ги сакам овие новите да го наречам,најчесто пијам нес,може и по 3-4 чаши на ден,со млеко ги пијам,а може и 2-3 чаѓи турско,некогаш претерувам иако знам дека е штетно,ама наутро неможам да го почнам денот без кафе,а тоа е најчесто нес. :!: Знам штетно е,ама се чуствувам празно и безволно,па недај боже да почнам да учам без кафе,ништо нема да научам и ќе заспијам веднаш.

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас некогас пиев неделно 2 кафиња а последен период поЧнав по 3 кафиња :tmi: леле не сакам да претерам али ете некогас од досада,од ова она,друство и се зголеми кафето :D ке гледам 1 на ден да биде ,мислам најдобро е така :)

14. Danai4

Danai4 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    за расонување сам ооо

15. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Кога станувам наутро прво што правам одам во кујна да варам кафе,дефинитивно сум зависник од кафе.На ден околу 4 кафиња обавезно испивам,првото обавезно ми е турско,а во текот на денот макијато,нес...па пак турско... :lol:

16. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Што е разлика меѓу нескафе голд и ова обичново класик ?

[​IMG] .. Појако или послабо е ? Некако во мкд немам забележано дека купував нон стоп ќесички 3 во 1, или турско .. баш заприметив во продавница доста поскапо е од класикот.. Ми се пие кафе а немам, морам да одам до продавница кажувајте ОДМА :rofl: :$

17. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Капучино и нес :coffee:

18. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756
    Скроз... Имам периоди кога не пијам, т.е гледам да го редуцирам, и го заменувам со зелен чај + мед, или чај од ѓумбир, незасладен.

Љубов е тоа. Турско наутро, на балконче, со мама и тато, кој може тој лезет да ти го замени?
    Или ладно нес, со мерак направено, во кревет, додека тој се буди, а јас си листам дневни весници. Кафето, ми е повеќе боговски ритуал, одошто некоја ужасна потреба. Иако, признавам дека кога не пијам наутро, а сум на работа, ме фаќа дремка накај 12 часот :)

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    За појако не знам дали е, послабо не е, ама како најбитно е поквалитетно, поубаво е од обичното, барем мене ми има разлика.
    Затоа е и поскапо.
    3 во 1 ќесичките се поише млеко во прав него кафе, јас ги избегнувам зашто не ми се нескафе.

20. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Го купив тоа Голдот, и смрди на кромид !! Убаво ми е откако ќе му ставам многу шеќер :rofl: