пијам секакво кафе,турско,капучино,нес,филтер,сенсео,само овде никако неможам да најадам сенсео кафе побарав во сите поголеми маркети но нема,дали некој знае каде можам да го купам
Не сум некој посебен зависник од кафе. Турско кафе низ дома многу ретко пијам,евентуално ако дојдат другарките или пак ако дечко ми изрази желба. Најмногу сакам Нескафе Кул,а кога излегувам на кафе најчесто порачувам ладно макијато.
Можам да кажам дека сум зависник од кафе,дневна доза ми е 3 турски кафина и 1 нес кафе ладно повејќе го сакам турското баш кај мене делува на расонување а несоници не се десиле да имам порати пиење на кафе
турско пијам обавезно едно дневно,понекогаш и нескафе а често само на 1 дневно останувам,не сум некој зависник
Воопшто. Пијам само нес, двапати годишно. Од турско сварено кафе го користам само талогот за целулитот, капучино до сега само еднаш дали имам цела шолја испиено и тука завршува моето искуство со кафето.
јас на пример само талогот го тријам а може и да ставиш супена лажица маслиново масло подобро било така,треба и јас да пробам,мада веке и немам целулит
скоро цел месец и преку ден си правев така,имав само на задниот дел на нозете и неможев да го гледам,прво се туширав со топла вода да се отворат порите после се триев така убаво со кружни движења се додека не поцрвени местото може со рака а може и со масажер рачен ако имаш и на крај со ладна вода се тушираш и кожата станува ептен мазна затегната од мерак
Ахх огромен зависник сум, без се можам ама без кафе никако. Имам и низок притисок и без кафе сум катастрофа. Без 2, 3 ден не ми поминува, а ако имам гости или одам некаде и повеќе може да испијам.
Јас мислам дека сум повеќе зависна од самиот ритуал на пиење кафе отколку од самото кафе! Не пијам повеќе од едно дневно, ама целосно уживам во тој момент. Во последно време се „давам“ во ова капучино: Патем, секогаш ми е интересно да пробувам нови различни кафиња, вкусови итн. Единствено не можам да пијам турско кафе, ете, не ми се допаѓа.
Неможам без кафе пошто така сум како ненаспиена. Додуша така сум си навикната. Си пијам нескафе но преферирам и турско. Голем љубител сум на капучиното но многу ретко го пијам.
Кафе сакам ама само турско омилено ми е другите многу ретко ги пијам кога само кога нема турско Имам низок крвен притисок и ако во денот не се напијам кафе одма ми се спие и сум мамурна цел ден. кафето најубаво ми е да го пијам поладне нака 3, 4 или 5
Нее.. Кафњ не пијам. Понекогаш Нес, понекогаш капучино, ама турско не. Не ве сфаќам никако. Мене ми е грдо.