Прво нешто наутро е филџан турско кафе Потоа денот може да започне. И во текот на денот можам да се напијам макијато или нес кафе, ама првото кафе сакам да ми е турско. Исто сакам и филтер кафе, ама некој друг да ми прави, дома немам машина за филтер кафе, а и да имам мислам ретко ќе ја користам, многу долга процедура ми се гледа, сакам да ја пијам ама не и да ја правам.
Кафе пијам еднаш во денот, турско, ама уживам во него. Се случува некогаш и нескафе, макијато, еспресо ако излезам на кафе.
Не пијам многу кафе турско,ама без нес нема шанса да помине денот.Нес така по дебело со повеќе чоколадо и многу шлаг...
Се пријавувам у зависниците од кафе. Не можам да замислам ден без него. Ептен ми е убаво, без разлика какво е, турско, нес... увек иам еден филџан по крај мене
Zavisnik od kafe ovde Ne mozam da zamislam poinaku da mi pocne denot otkolku so golem fildzan sredno tursko !
Не сум зависник од турско кафе, но од нескафе сум. Морам во денот да се напиам нес, а турско можам и неколку месеци да не се напијам. Онака само кога ќе ме натерат другарките, ајде да не ги скршам.
Зависник не би рекла, можам и неколку дена без кафе (освен што ми треба во голема фрка кога заради учење треба да останам концентрирана во доцни часови )... ама си уживам во чинот на почнување опуштен ден со мирисот на кафе, како дел од муабет во друштво или уз книга во мрзлива домашна атмосфера. Турското ми океј е за утринско расонување, иначе преферирам нес
Зависник сум од кафе. Турско дома не правам, ама затоа три нес кафиња на ден пијам . И по можност со две лажици кафе
Зависник сум од кафе така да се ставам во групата на „кафе зависници“...На сабајле кога ќе ставам значи си варам кафе и тоа по мнг пијам значи во шолја за чајче само на сабајле потоа во филџан за кафе,и го пијам по цел саат со 2-3цигарчиња ...Без кафе никако неможам ако не пијам главата ќе ми се распукне на 101 делче од болки...На ден пијам по 3-4 кафиња на ден а ми се случувало и повеќе... Омилено кафе ми е секако турското а исто така обожавам и еспресо.....
Pa i ne sum nekoj golem zavisnik od kafe,obicno pijam po 2-3.Prvoto utrinskoto e zadolzitelno tursko,za rasonuvanje,a drugoto zavisi od toa dali sum doma ili sum izlezena. Ako sum doma pijam pak tursko ili kapucino,a ako sum vo kafic pijam ekspreso ili nes.
oooouuuu kafe,koga bev bremena i 10da piev malce mi bea i uste sakav,a sega samo so drustvo pijam ne sum do tolku.