Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кафе зависници?

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од yummy, 18 април 2010.

1. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    не пијам турско кафе. Само нес....и тоа без кофеин :) и не секој ден...понекогаш

а во кафичиве наши ретко се наоѓа некофеинско па нарачувам обично нес или капучино,мокачино....

2. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Многу кафе пијам во денот 5-6 кафиња секако :coffee:

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    многу сакам кафе ама не пијам повеќе од две. Кафето го пиам шербет благо, горко не ми е убаво. Нешто без што не можам да си го замислам денот е ладно нес. Најчесто пијам кафе после ручек негде и кога ќе станам. :D :)

4. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Не сум зависник од кафе. Всушност не пијам воопшто кафе. Ретко некогаш нес.. исклучиво тоа.

5. Oksigen

Oksigen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Нес кафе 2 во 1.Милион кесички такви дома.Наутро жешка вода од бојлерче.Излегуваш на тераса, уживаш во тишина си пиеш јако кафенце и си пушиш цигарче.Успатно проверуваш мејлови и профили

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сега ќе го пијам првото за денес, бабо, да ти се позлатат рацете :D Иако малце пре-влашко за мој вкус, на подарен коњ забите не му се гледаат :)
    Наздравје :coffee:

7. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Само нес пијам 3 пати во денот на сабалје едно и два пати попладне

8. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Јас пијам еднаш деневно, некогаш два пати, со тоа што вториот пат е ако одам негде на гости, или во кафич со другарка.
    Но јас си правам јако и големо кафе, во шоља за чај, и ставам 3-4 лажички кафе, сакам јако кафе, вистински да го почуствувам вкусот на кафето, а не да пијам црно обоена топла вода.
    И ова големо кафе го правам наутро кога ќе станам, и си го пијам нате-нане цел ден до попладне.

Некогаш пијам и нес, почесто ладно отколку топло, но тоа ми е најдобро за со друштво, а кога сум во брзање пијам капучино. Дома обавезно мора да има турско, нес и капучино од причина што сите различно кафе пиеме, сега досаѓам да купиме и машина за есперсо тоа ми е најубаво за будење наутро :) .

9. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Стрикно нес-кафе. Само нес-кафе. Многу ретко го пијам , што значи дека не сум зависник. :)

10. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Попладне едно ладно нескафе обавезно ;)

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Порано многу пиев, а сега само едно нес дневно дали ќе испијам, турско ич веќе не пијам, не го можам, а несот едно макс. дневно :)

12. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Не сум кафе зависник, не пијам многу често кафе. Еднаш издржав дури 6 месеци без кафе, чудно но вистинито, си реков ај да видам баш колку можам да издржам :)
    А, обично пијам нескафе од кафиња.

13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.035
    Е обожавам кафе.
    Но иако обожавам, гледам да не пијам пречесто, заради забите ептен.
    Инаку ах, вкусот, мирисот, па има ли нешто поубаво..
    Омилено кафе, хм. Сите ги сакам, но еве макијато.

:l:

14. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Не сум некој зависник, ама со оглед на тоа дека ако не се напијам барем едно до ручек ме боли главата, ссепак сум. Пијам и до 4-5 дневно, порано со шеќер и млеко, па само со млеко, а сега чисто. Без млеко и без шеќер. Така ми е најубаво... На излегување пијам мес или макијато, а дома исклучиво турско.

15. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Да..пијам кафе три дневно и на вечерта убавезно..кун 1 саат со цигаре..а кога сум нашкола цел ден само кафиња фрчат од сите страни овој викнал ај накафе со него,со другиот со третиот и Анхепи на час ретко..само на кафиња :D

16. Bebyyy

Bebyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    нескафе ајриш ууууу не можам без тоа од се ке се откажам али тоа тешко :) можам по 1000 на ден :)

17. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.185
    Не сум зависник. Турското ич не ми се свиѓа, го пијам само со другарки, за да си гледаме после :lol: А во кафиќ пијам нес кафе, ок ми е. Но не дека не можам без него. Дури ми е многу чудно кога ги гледам луѓево околу мене - не можеле да го почнат денот без кафе. Не ми е убав вкусот, ете што знам..

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.923
    Допаѓања:
    123.446
    Обожавам кафе,addicted to it!
    Насабајлечки турско на работа.Некогаш и прво станување и одма варам дома ако има време,пиеме со дечко ми па искачаме на работа.А пак,на работа,го влечам со саати,ќе дојдат клиенти,ова она и никогаш на раат да си го испијам.Попладне ако сум со некоја другарка,мамица или сестрица си правиме нес матено.Ако сум со дечко ми исклучиво турско,за друго не сака да чуе,може дека не пие млеко.Трето кафе ретко,освен капуiчно,некому чисто друштво да направам.сега со дечко ми сме во план да купиме машинка за еспресо ама да заштедиме некој динар прво :)
    Уживам во секоја голтка кафе,а најмногу насабајлечки кога сум сама и пред компјутер.
    [​IMG] :l:

19. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    3.618
    Не сум некој зависник од кафе.. всушност воопшто не сум зависник од кафе..Највеќе ми одговара нес и гледам да го избегавам па ми се дешава по две недели да не се напијам кафе... значи ретко пијам и ретко сакам да го пијам... :D

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Сум,ито како! Го обожавам! Е сега зависи во кој дел од денот го пијам. НАсабајле ако не се напијам едно еспресо,не можам да се расонам,особено во кафичите такви јаки што ги прават :) Турското ми е онака за уживанција,поручек и особено летно време нескафе со прелив,мммм, а вечер некои полесни, како макијато, капучино. А она 3 во 1 нескафе ми е како какао,него го пијам кога веќе сум пиела кафе и онака колку за друштво да правам. Порано пиев по 4-5 пати,ко ќе беше сесија,а сега 2-3 :)
    :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: :coffee: :l: