Одсекогаш сум си легнувала доцна, така да ако пијам кафе навечер не ми е проблем.Насабајле се освестувам со турско кафе до две лажици шекер и цигара. Навечер пијам многу благо нес 3 у едно, успут со три коцки чоколада.Ау оргазам! И така секој ден..
Полека се претворив во Нес кафе зависник. Дури веќе турско кафе не пијам, туку веќе навика ми стана кога ќе станам сабајле/попладне да ме чека Нес 2/1 на маса. Ако не ме чека, ми смета, одам до продавница уште неосвестена и купувам. Абе стапот по газ, и да не аздисувам многу.
мммм кафе - мојот незаменлив ''енергетски'' пијалок по неколку пати на ден си пијам кафе, додека сум на факултет секогаш пијам , а и со другарки кога се собираме ми е неизбежно задоволство..а најмногу за време на испити пијам, затоа што ме држи будна. најомилено ми е макијатото, а си го сакам и несот, турското баш не ми прави ќеиф , али се дешава и тоа понекад да си напраам.
Уште од основно пијам секој ден, а сега веќе по 4 шољи на ден Прво нешто што го правам од ко ќе станам е Кафе
Тотален кафе адикт сум, со него се расонвам па се освежвам па доручкувам, па ужина ии веќе знаете Најмногу сакам еспресо али и лате со шлаг не одбивам, а во кризните студентски денови и турско не одбивам
Не сум зависник и не пијам често.Турско ноу тенкс,никогаш не пијам Спојлер освен ако е расположен некој да ми гледа и немам потреба да се напијам шолја турско кафе. Нес ооо јес,обожавам,посебно карамел и ванила,може и Ice cofee ако ми е паднат шеќерот м..м..м..
Кафе зависник? - Да! Пијам по две-три шолји дневно. Ако сум дома, тогаш пијам турко со млеко или капучино со пена. А ако сум излезена, најчесто порачувам макијато. Кафето не ми е само зависност, туку и потреба затоа што имам многу низок крвен притисок. Па некако успевам да направам баланс со помош на кофеинот. Особено кога имам испитна сесија, немам мерка колку пијам, па некогаш дури и престанува да ми дејствува. Тогаш се префрлам на нес кафе, само тоа ме спасува.
Еве и сега ќе си правам едно,да се освежам...Па ако не е кафето,кој ќе ме спаси? Порано во сесија пиев по 5-6 ама сега сум на 2-3
Мислев дека не сум,ама сфатив дека сум тотален зависник од кафе Освен ако сум некаде на пат, па поради околностите не можам да се напијам, на раат. Мене ми е ритуал самиот момент на приготвување. Без разлика дали е турско, нес, матено, со млеко или без, уживам кога го пијам! Едно туско наутро, ми е дозата.
Не сум зависник од кафе, можам да поминам подолго време, а да не се напијам кафе. Едноставно немам навика,а и сама не ми се пие кафе, обично сакам да пијам со друштво
не сум зависник ама пиам турско 1 до 2 пати дневно а некогаш дали и 2 пати во неделата ке се напијам бтв нес ич не сакам тоа не е кафе за мене или турско или никакво
Мислам дека сум зависник.Многу пијам кафе каде и да одам кафе дома некој ке ми дојде со него кафе сама кога сум дома пак кафе и тоа ми е најслатко И еве сега ке си направам пак и ек уживам на фемина
не сум зависна од кафе воопшто..далеку сум од тоа.. пијам по едно на ден а некогаш и ниедно на ден понекогаш сакам да се освежам со кафе или со друштвод а се напијам али од две на ден не сум имала пиено.. не кажувам дека не сакам да пијам,сакам али и не сакам да пијам од едно повеке... па и ми смета понекогаш.. така да тоа
јас многу сум зависна од кафе насабајле прво нешто шо прам е си варам кафе уште нерасонета дирек за плинско се фајчам
не сум некој кафе зависник само има некои денови кога ќе ми се припие па фино ќе си направам и на раат ќе си го испијам
Дефинитивно голем зависник од конзумирање на кафе.Обожавам турско обавезон насабајле,потоа нес,ладно макијато ммммх и сите останати.
дефинитивно сум кафехолик. Едноставно обожавам да пијам кафе Сабајле уште со полуотворени очи одам во кујна кафе да напраам. Онака во топливе денови едно ладно нес со цигарче од сабајле мх мх мх
Не сум кафе зависник иако во последно време нема ден, а да не се напијам нес-кафе, ама сега заради диета ќе гледам да го избегнувам.