Ниеден модел на Ванс не е удобен. Имаат крш ѓон. Моментално имам 2 пара и не ги имам облечено затоа што се ужас. Високи 106ки и ниски олд скул. Имав и други 2 пара 106ки ниски и ги ебав у рок од месец ипол. За шо ти се?
Јас баш за висок ѓон се мислев, мене па ниските ми се супер, ептен лесни за носење затоа се мислев и за оние со висок ѓон. Се зафркнав со старки со висок ѓон, па сега вешто се правам дека ги немам.
Не не се разбравме погрешно, високи со малку појачан ѓон, високите 106ки се високи над глужд со тоа делот од текстил/кожа. Инаку ако бараш добри платформи, види Пума, јас имам машки со висок ѓон и не е ужасен (лично Ванс, ѓонот ми е многу тврд). Исто Самба како модел ти се многу добри за оние со висок ѓон шо збориме. Адидас исто имаат интересни модели како Rovermule ама тоа е малце чуден стил.
Дечки, да препорачате патики за искачување? На пример угорници како на Водно. Знам дека високи патики не вршат работа, ама и прениски ко старки пак ме бодат.
Ќе си земеш trail патики. Имаш во Интерспорт, на Mckinely не се скапи а за на Водно се супер. Види си на страната.
Дечки, никад не сум купила досега HOFF ме интересира квалитетот дали сте задоволни? Некој што носел досега да сподели искуство? Како модел ми се преубавиии
Последно купив Skechers патики. Прво умрев од болка, после некое време се навикнав и не сакав да менувам. Арно ама, имав период (по моја грешка) кога отидов во странство само со нив (немав место за други во рачен), а таму по цел ден стоев на нога, 5-6 дена. Почнаа ужасно да мирисаат. Пробував со сода, со сол, со спрееви, со бејби пудра... На крај ги бапнав во перална, си викам што сака нека им се деси. Барав на нет, за тој модел не најдов како и дали смее да се пере (во машина или на рака). До душа, прво на рака ми ги переше мајка ми, пред да ги исперам во перална. ЏАБЕ: Мирисот си остана. И многу се нервирам. Влошките не им се вадат, пробав-залепени се, малку одлепив дури од едната. Помош?
Истиот проблем го имав и јас, решение долгорочно не најдов. Ги перев на рака, ама пак и на испарно остануваше мирис, кој по неколку носења се враќаше целосно. Постојано перење не ми беше решение, па затоа постојано ставав сода, неколку носења, сода и ги оставав да отстојат на тераса еден ден или повеќе ако не ги носев, што ја ублажуваше состојбата колку-толку, ама целосно да се тргна мирисот никогаш. Со други патики толкав проблем со миризба сум немала.
Јас сум задоволна од New Balance и од Reebok. Си наоѓам модели што ми се допаѓаат од овие две марки и досега ми се покажале како удобни.