Хм.. не би рекла искрено поради две причини. Првата е доколку се оргинал ке имаа добра официјална страна како буз,спортвижн итн Втората е гледам купувач кај шо купил баленсиага патики коишто се познава надалеку по изработката дека оргинал не се.. (коштаат околу 1000е реално) и трето скоро сите патики се иста цена. Не би,ако планирам оргинал..ако ми се за мода можеби
Можеби, не се бунам. Само кажувам дека истите што се кај нас во баз, спорт м, спорт вижн по 6к+ денари, овие се скроз, ама скроз исти. Така да, не би знаела на кој друг начин да препознаам дали се оригинал, или не.
Најквалитетни патики до сеа што сум ги имала биле скечерс. Имам еден пар црни и скоро ќе им славам годишнина, како 4 години сме веќе заедно. А исти се ко нови.
Калапите на Скечерс дали се стандардни? До сега најк и адидас носев најмногу и 38ка ми беше таман, еднашка зедов рибок и како два броја поголема ми беше 38ката.. Искуства?
Скечерс се стварно супер, ама после долго пешачење пак ако ги облечам ме болат нозете а едни платнени од kappa што земав не сум осеќала така
Исто ми е. Нема збор за квалитет на изглед, и со години се исти од кога ги купуваш, али болат некако нозе. На мене и плускавци ми искачаат после долго одење или цел ден стоење. Му се прави ли и на некој друг слично вака?
Немам јас проблем додека ги носам ама на пример се враќам пешки од работа пешачам 40 мин и во меѓувреме уште 20 мин и доаѓам ги соблекувам и после ако треба пак некаде да одам ако ги облечам многу ме болат нозете а со платнени патики од kappa немам таков проблем, ама па моделите ич не ми се свиѓаат од kappa
Имам широки стапала, цел живот мака мачев да најдам патики што нема да ме стегаат или прават пљускавци. Пред 1 година решив да пробам со “босоноги“ (barefoot) патики, веќе никојпат не се враќам на нормални патики. за тие во мкд ако се заинтересирани да пробаат нека видат овде
Фала за инфо. Барав на интернет ама не наоѓав во Македонија. Без претходна проба ги нарача? Страв ми е да нарачам без да ги пробам.
да, без претходна проба го купив првиот пар и згрешив, половина број поголеми ми беа си го научив бројот за понатаму, наредните 2 пара што ги купив ми се точни. Инаку мислам дека и прават замена ако не се погоди бројот, до 5 дена од прием ако се пожалиш (јас си ги носам тие поголеми, пола број не е страшно)
Не ти е погоден бројот, затоа ти прават плускавци. Може пет или шест пара патики имам од Скечерс, ниедни вака не ми правеле, ниту ме болат нозете. Ама затоа од Адидас, од Тенденз што ги купив за мода, од Рибок, стапалата ме болат после долго носење.
На кој начин не ми е погоден? Вака се прави од премал? Или преголем број? Јас секад зимам еден број поголем кога станува збор за патики. 39 носам, 40 купувам. Адидас земав пред некој месец, им се изнаносев, ваков проблем немав.
Обично повеќето не си ја знаеме точната должина на стапалото, а таа не секогаш соодветствува со бројот што го бираме, оти не е само должината туку и ширината, значи калапот е битен. Ама и тоа што земаш поголем број може да има влијание врз појава на болки во стапалата. Тоа значи дека ти се неудобни, без разлика што се еден број поголеми. Јас на пример, од Скечерс носам 38, од Адидас носам 39, од Рибок 38.5, но нејм патиките ми се сите 39. А од обични обувки, од повеќето носам 39, само од Биана и Белмондо носам 38.