Се едни исти членови се едно исто мрчат по темиве. Среќа или не ќе се оди против Португалија. Можеа и нас вчера да ни дадат милион голови, ама изгледа голманот на среќа сите ги фати.
Мене толку ми беше среќата пуштена на најјако вчера, не ни мислам што ќе биде со Португалија. Па и да се браниш е добра тактика и на секоја шанса да шутнеш како било било, гол во 90та минута е нешто посебно особено кога ќе даде твојата екипа Уште ме држат емоции. Луѓе ова е историја!
Као да се игра за вторник? 2ка ? Ама да нѐ се испосереме.. Сакам да тепаме, затоа сакам 2ка, ама ако ја играм, на 500че ќе ја ставам, ама не би парите во ветер. Ај искусни кладионичари нека певаат. Или вкупно голови 2+ ; 2-4 нешо вака? Или едно кец едно 2ка? Си викам, чим ги тепавме Италијаните, можеме и овие.Ама знаејќи нѐ, дека се олабавуваме.. Таков нѝ е менталитетот за сѐ.Ќе доеш до една точка си викаш ај лабаво сеа и …
Полека не брзај Очигледно дека Италијанците не имаа низ шала земено затоа им се случи тој дебакл, португалците доста сериозно ќе ја сватат работава па ќе биде тешко Да
Па знам..а. И Пеналдо го имаат искрено.. Не го сакам пошо сум за Барса нели, ама чоекот си го бива.А за пеналчињљ поготово. Не дај Боже до продужетци да дое..ќе се испосереме искрено.. Ај ќе размислам..затоа викам некој искусен.Сигурно и они мноогу ќе се спремаат за финалето.А и искрено јаки играчи имаат.Не е дека ние неаме.
Победата на Македонија против Италија претставена во цртан филм Maкедонија направи чудо го елиминираше европскипт шампион и ќе игра втор финален бараж за пласман на Мундијал. Победата вчера ја обезбеди Александар Трајковски со голот во 93. минута. Овој епски триумф сега беше пресликан и во цртан филм.
Вртам по ТВ канали, налетав на една германска водителка прави муабет со Дарко Чурлиров и водителката го објавува срдечно твитов на претседателот Пендаровски
https://m.facebook.com/story.php?st...ream_source=feed_mobile&anchor_composer=false Погледнете го ова!! Милион пати сум кажала дека италјанците се шуплив народ, рѓав, желни да се служат со најниски зборови, вреѓање, малку е да кажам дека се така при прост народ, секојамчест на исклучоци, патриоти националисти и фашисти. значи се посраа вреѓајки не, овој вели “играме против никого” само што рече дадоа гол, карма бе, кој срам, кој срам го снајде чоекот, посакувам секој пат кога ќе кажат било каква навреда да им се оздрази дупло па може некогаш ќе се освестат да престанат на омаловажуваат, да плукаат, да користат шуплив речник. за жал ова е одразот на италјанскиот народ, ова е вистинската италија како што кажаа некои италјанци во право светло, земја со превисоко его и комплекси. мило ки е што цел свет им го виде правото лице, секоја чест на исклучоци.
Зарем овој човек е уште почитуван од страна на Италија и има право да зборе за фудбал? Апсурдно е да кажеш било што за најголемиот криминалец на Јувентус и општо на фудбалот. И мило ми е што им одржавме лекција. А само си ја докажуваат интелигенцијата што ја немаат, со вакви коментари. Пред некој ден, ги читав коментарите под сликата на Столе, на Инстаграм. И сфатив колку гаден народ се италијаните. Никаков речник немаат.
За жал, како европјани, туристички места, многу туризам што од истиот живеат, како “топли луѓе’ претставени и прељубезни ова се е фарса, фарса за пред туристи, италјанскиот народ е многу подлабоко шуплив од нашиот, луѓе што за жал немаат излезено од италија подалеку, луѓе што мислат дека италија е топ во светот, уствари ништо не знаат, кутрите ништо немаат видено подалеку од носот, тешко и слабо им стои англискиот генерално, секоја чест на исклучоци што ги има, луѓе што шетаат низ светот и се љубезни, останатото е рѓаво, по рѓаво од балканот 100 пати. Еден еднаш и пиша, конечно да го видиме вистинското светло на италија, италија каква што заслужува да е. Велиот прљав веж им изелзе да виделина, имаше пост на фб дека во кабините внатре аѕурите направиле свињарник од пикавци до храна, имаше слики, викат, срам за италија и за аѕурите, за разлика од македонците што ги оставиле чисти пресоблекувалните. мило ми е ова што им се случи зборувам за народот, мило ми е што и покажавме колку вредиме, како не ги е срам да се служат со толку ниски речници не знам но најверојатно до таму можат со речникот за жал, оти па странците го вледеат нивниот јазик повеќе од самите италјанци, ова зборува за нив, ова никој дека сме биле зборува за нив, како во истатата секунда на зборот “никој” им го плеснаа, дефинитивно исполнување на душа. Нека се жалат сеа… ете колку ги бива и за шампиони на европско рацисти, фашисти, националисти, патротисти од сВе по нешто Сами себе си се покажаа низ цел свет
Роналдо за мечот со Македонија: Средба за живот! „За Македонија, но и за нас ова е средба за живот или смрт“ Капитенот на Португалија, Кристијано Роналдо на денешната прес-конференција пред дуелот со Македонија, зборуваше со голема почит за нашиот национален тим. Исто така, фудбалерот на Манчестер јунајтед додаде дека ако играат како што знаат, можат да победат секого. „Македонија е многу организирана репрезентација и имаме многу респект кон нив. Ако одиграме на високо ниво, можеме да победиме секого. За Македонија, но и за нас ова е средба за живот или смрт“, рече Роналдо.