Од 1 ви почнувам и јас пак. Претходната година од Февруари до крај на Август, минус 28. Си вратив 8 и горе долу сум задоволна. Не се придржував мн кон страни и рецепти. Едноставно се хранев без јагленохидрати. Би ти препорачала така, некако ми е полесно кога само пазам да не се хрансм до јагленохидрати, отколку да пазам до степен со какво масло готвам. Кафето го навикнав без шекер. Ке се дружиме
Одма уште првата недела ќе има резултат ама тоа што ќе симнеш обично е water weight. Можеш слободно да пиеш кока кола зеро.
@prominent Ај читни, можеби сепак може. https://www.dietdoctor.com/low-carb/gain-weight https://perfectketo.com/how-to-gain...ining weight on keto,and whole grains are out.
Хидратите се основна градлива материја за телесна тежина. Без хидрати значи без глукоза телото влегува во кетоза и почнува телесните масти да ги користи во енергија. Примарен извор на енергија се Хидратите а секундарен мастите. Не се битни калориите туку е битен изворот на калории. Можиш да внесиш 1000калории само од милка чоколадо ама прашање е дали ќе покачиш мускулна маса. Но ако јадеш 1000калории од протеини на пример само пилешко месо, тогаш ќе покачиш мускулна маса. Ова со чоколадото и протеините е само еден обичен пример како функционира телото. За да покачиш телесна маса потребни се хидрати. 3гр хидрати на 1кг телесна маса. 1гр хидрат задржува 3mll вода(интрамускуларно)
За да се искористат протеините потребна е глукоза и инсулин а глукозата се добива од хидрати а во кето Хидратите се ниски и инсулинот е низок. Кога внесуваме хидрати, покасно е глукоза, глукозата го поттикнува панкреасот да лачи инсулин, се крева инсулинот и се што е хранлива материја(сварена) во желудникот како и протеинот(претворен во аминокиселина) се транспортира во мускулните ќелии. Успат за лекува и вода интрамускуларно. Така да во кето тешко до дебелеење.
Почнав од 10,со задоцнување 10 дена од неоправдани причини. Како што кажав, лани за 7 месеци некаде - 28кг. Денес се измерив, точно 6 сум качила пак за 5 месеци а мислев дека се повеќе. Нема одредено уште колју минус, ама барем 10,15
Zdravo imam prasanje do vas dokolku nekoj znae Mazot mi zema keto diet Apcinja saka da pocne da gi pie prasanjeto mi e dali imaat vlijanie nesto na plodnosta??
Зелена салата со маслинки и сирење и печена тиквичка со домати и кашкавал и бела риба. Денес 13 ден минус 2 кг.