Леле Асос таму има најубава риба на скара и не е многу скапо и нема гиро. и се имам изнасликано и испешачено до горе до тврдината. Досега имам отидено 2 пати Кефалонија по 15 дена и тоа е незаборавно искуство. Имам напишано цел реферат поназад во постовите мислам. На сите топло ви препорачувам да одите со кола и да се изнашетате
Женски, еве бе има преку оваа киниси агенција исти се пакетите како Тео битолската. http://www.kinissi.biz/-__________-_______.php
се мислев помеѓу лефкада и кефалонија,прашав што повеќе би ми одговарало ми препорача некој кефалонија,бев видов и никогаш повеќе на остров со фериброд на кој ти бараат унапред резервација и те откачуваат ако си странски турист за следното возење се со цел да те завлечат да останеш уште еден ден па да резервираш за утредента.значи најдобронамерен совет за тие што ќе одат во кефалонија со сопствен превоз на самото доаѓање да си резервираат=купат карта за враќање за да не останат ден плус на островов што јас го сфаќам како наш галичник само со излез на море.инаку плажите се сите со камења нема песок е песок можеш да начекаш од малку по влезот во море што е стварно малку зошто секаде е одма е длабоко,единствена песочна плажа е на скала на почетокот кај карпите веднаш под римската вила.и да се надоврзам на нешто убаво да изгледот на куќичките е архаичен и интересен особено фискардо ми остави баш убав впечаток.и досега нај остров ми е закинтос и се надевам ќе успеам да средам да го посетам санторини наскоро зошто велат бил најубав грчки остров епа ај да ми се посреќи да го видам и тоа чудо
На кефалонија има многу убави песочни плажи како Makris Gialos, Xi, Ammes, Pessada, Platia Ammos, а и останатите кои не се песочни се преубави. Овој остров го препорачувам за некој со „поавантуристички дух“ зашто е планински и голем, излегуваш во 9 се враќаш во 9 навечер, нема време за одмор и никако сместување во Скала и Порос зашто е најдалечната точка на островот
jas za nesreka bas bev vo Skala,i do taa XI-crvena plaza trebase 80km pat,se mislevmea ama ne pa jas ocekuvav miren,romanticen odmor a ne road-tour,ama ok bev,vidov,tolku
Јас па порано мислев дека Кефалонија е место кај шо можи ќеф да си прајш да си се радуваш за ситници..некоја измислена држава
Зошто за несреќа не ли е убаво да се биде таму сместен? Имаше ли некои екскурзии до езерото и пештерите и колку пари? Исто до плаѓата Миртос колку пари беше турата и повеќе детали каде се застанува и колку време се поминува на плажата?
jas ne ke ti bidam od polza za soodveten odgovor,deka bevme so sopstven prevoz sto dopolnitelno ni napravi komplikacii za vrakanje kon lefkada od fiscardo,ni baraa rezervacija na bilet odnapred a nas nikoj ne ne izvesti zatoa imam pisano kako najdobronameren sovet rezervirajte si povraten bilet za fery-to
Ајде некој што веке бил нека ми помогне малце. Ке одиме со кола, сместување сами ке си бараме. Кажете ми каде да се сместиме за може највеке места да прошетаме? Да, во ред, со кола може кај сакаме да идеме, ама ако има ден да не ни се вози со кола, да има блиску некоја убава плажа.... мислам ме разбравте што прашувам Фала однапред
Здраво @newring86 , би сакала да те прашам дали бевте на одмор во Кефалонија, каде е подобро да си сместен, во Ласи (Аргостоли), Зола или Скала за да може најубаво да се прошетаат повеќето плажи. Сакаме да одиме на одмор во Кефалонија со сопствен превоз преку Василики, дали треба предвреме да се резервира карта за траектот? Благодарам однапред
Ti blagodaram mnogu.Jas vcera se vrativ i se vooduseviv od ostrovot bas intetesno mestence so ubavi plazi i mesta koi vredi da se posetat kako Pesterata Drogarati, Melisani lake,Antisamos i Myrtos plazite. Jas sum zadovolna se na se