Богат е со пробиотици и други корисни работи и поволно влијае на дигестивниот систем и на здравјето воопшто.
Што ако се чува во тегла затворена со капак? Ќе и с случи ли нешто? Скоро ја добивме и така ја чуваме ама прочитав во темава да не се затварала со капак теглата па да не и биднало нешто?
Сум немала прилика да пробам домашен,а купениот не ми е ништо посебно. Радо би пиела ајран наместо купен кефир.
Купувaв кефир и ми беше некoј си чуден вкус сo силa гo пиев.А сегa a нaјдoв гaбaтa и си прaвaм дoмaшен,мнooгу е вкусен и немa јaк мирис кaкo купечкиoт.
Здраво.Пред 3-4 дена добивме кефирни зрнца и подготвивме кефир.Пиеме еве веќе два дена но сакам да прашам нешто.Дали ќефирот има некаква врска ако пиеш апчиња или нешто слично и дали имам некакви лоши ефекти.Како лошење алергија и нешто сл?Знам дека не е можно но да прашам Поздрав девојки
A jas sakam da prasam da ne ima nekoj voden kefir Znam deka I mlecniot moze I so voda ama vodeniet poveke mozam da go pijam
Дали има некој кефир зрнца да ми даде малку колку да зафатам. Никаде неможам да најдам.. П.С од Скопје сум
Нека ми сподели некој искуство со пиење на кефир. Јас редовно пијам веке месец дена, домашно приготвен кефир. По колку чаши на ден пиете??? Мене ми е многу убав, зошто обожавам јогурт, а кефирот ми е милион пати поубав. Пијам наутро и навечер и може да се каже дека испивам пола литар, ако не и повеке. По колку пиете вие ??? Да не многу ова што го испивам јас?