Дали можеби имате размножена габа и љако имате дали би сакале да ми дадете, продадете, подарите...како било...важно да ја добијам за дома да си правам Кефир
Имам само што моите престанаа да ја користат и ја замрзнав. Мислам дека нема да биде проблем да продолжи да се користи понатаму
....ако не ви е проблем да ми дадете да пробам, пишете ми како, каде, кога, да земам (во SMS или Viber-071 777 812, или овде, ѕначи како сакате) па ако успееме да продолжиме да ја размножуваме, ќе биде добро...
Девојки добив габа и три дена си правам кефир. Знам дека треба да е точно на 24часа ама денес го заборавив 3 саати поише. Ќе му се деси ли нешто? И како да знам дали габата е во ред или скиснала? И дали може некако да избегнам обврска да правам секој ден пошо реално не пиеме толку?
Мајка ми беше во странство и за да не и изумре габата јас идев еднаш на 10дена и го прецедував,ништо нема да и биде и да ти седи малце повеќе од 24часа
Само еднаш сум пробала и воопшто не ми се допаѓа вкусот. Сепак ќе си се држам до јогуртот и обичното млеко и понатаму
Od kade mozam da nabavam kefir? Ve molam kontaktirajte me. 078358215. Jas imav go koristev 10 godini ama nekolku meseci go zaboraviv vo voda i mi ugina.
Ne e problem ako postoi i poveke od 24 casa samo moze da bide pokisel. Moze da go cuvate vo voda vo frizider eden mesec a ako sakate i moze da go zamrznete na period od 3 meseci. Ako sakate moze da mi dadete mene nekolku zrna ke platam javete mi se da se dogovorime. 078358215. Fala vi mnogu.
Jas prodavam gotov proizvod od kefir.prakam i oo kargo,dostava do doma,do kolku ste zainyeresirani pisite vo poraka ke ve iskontaktirame
Друже кефир се подарува не се продава, не мора од се профит да правите. Ако имаш габа сподели ја со тој што му треба