Дечкото продава кефир не габа.Зошто да не?па и во продавница кажи им џабе да ти го дадат,стварно не ми е јасно зошто го продаваат. Јас имам габа,ако сакаш ќе ти подарам.Не мора да частиш
Da, te svativ. No jas pisav i na drugi sajtovi. Dokolku najdam ke te izvestam Eve sega zborev so eden covek vo Negotino. Imaat. Utre podetalno so soprugata. pa ke vidam i okolu prevzemanje. Sekako ke te izvestam i tebe
Sega mi se javi i drug covek. Od Vlae. Ima gaba. Ja prodava 300 den za 2 supeni lazici. Imam info i za nekoj koj ima zamrznata, no ova mislam deka e najdobro.
Во голема тегла ставаш млеко и габата. Не ја затвараш теглата со капак, ја поклопуваш со издупчена салфета или со газа, прицврстена со ластиче. Теглата ја држиш надвор од фрижидер, периодов можеш и на собна температура бидејќи не е топло, и да не ја грее сонце. Периодов за 2 дена би требало да се направи. Потоа габата ја вадиш со дрвена или пластична лажичка, ја миеш и пак од почеток ја ставаш во ново млеко.
dali seuste barate kefir gaba imam jas ako sakate......... imam jas ako sakate mozam da ti podaram ...... dali najdovte kefir gaba jas imam ako sete zainteresirani mozam da vi podaram ... ako seuste nemas najdeno kefir gaba jas imam mozam da ti podaram...
Што значи 2 супени лажици габа? Мојата е ваква: Рендом количина млеко ставам, кога како ќе ми текне. Иначе ја држам во тегла со издупчена салфета и ластиче, па со дрвена лажица ја вадам, премијувам со вода и додавам во нов сад со млеко. И јас понекогаш ја мешам со овошје, нема повкусно од домашен ќефир.