На тоа мислев супена лажица, (не тие што се од малите за кафе!) Затоа спомнав и грамови за да е појасно... И јас имам дрвена, како твојата. Правиш како што треба, да. Салфетка може.
Најбоље ствар евр! Кефир беше единствена ствар што не ме тераше на бљуцкање цела бременост. Реновиравме, башка се породив и си смрзнав габа зошто знаев дека нема да можам да ја правам со скроз мало бебе... Сеа ја реактивирав, два пати сменив млекце за да се врати во живот и бидна! Значи цел оброк ми се врти околу кефирот. Најомилено ми е пола пола кефир вода со некое овошје и ѓумбир у блендер. Реже кефирот и гори ѓумбирчето. Со кое млеко ви е најомилен кефирот?
kako go izvrsivte zamrznuvanjeto na gabata kako treba da se podgotvi pred da se zamrzne ima li nekoja posebna podgotovka i vo kakov sad ili ambalaza ja stavivte za zamrznuvanje poz.
Ја исплакнав и ја исцедив од водата па ја ставив со кесичка за замрзнување убаво заврзана. Само кога ја одмрзнував, во мала тегла неколку дена менував млеко додека да се активира.