Порано јадев..ама не во големи количини(а сега ич не го конзумирам ради диетката И башка поубаво ми е доматен сос
Порано јадев мноогу кечап, ама сега не! Скоро 6-7 месеци не сум пробала кечап мислам..Ич не ми се свиѓа вкусот
^^ Не знам како да ти објаснам, ние дома така си ја викаме Тоа е машина за мелење, каде што се исфрлаат лушпите и семките, а тоа течноста се цеди Се надевам ме сфати
Мхм се разбразвме Предпоставував за тоа дека се работи, а инаку колку долго кечапот нема да се расипи ?
Ако е добро зовриен и затворен стои и по две години Кај нас знае да се случи да остане од претходната година, па уште си го јадеме
Не јадам многу кечап ....ниту пак доматен сос, не ми е убави. Некогаш знам, но тоа се случува многу ретко да ставам малце кечап на пржените компирчиња или пак на пицата.
Еве ви и мој (не мој, на мајка ми и баба ми ) рецепт за кепач : -15 кг домати. -400 гр шеќер. -100 гр сол. -3 - 4 главици кромид. -3 - 4 листови ловоров лист. 1/2 час да поврие. -1 пакетче густин - 3 лажици да се одвади (појма неам што значи ова 3 лажици да се одвади ) -2 лажици сенф -Оригано -1 филџан јаболков оцет Нема кој не пробал од кечапов а да не го пофали.
Мишела, тој од пицериите не е ништо друго ами доматно пире растворено со вода . Јас одамна не јадам кечап, ептен ми е вештачки, а посебно се разочарав кога видов дека тој од Подравка го прозведува Мирана од Велес. Знам, јасни ми се тие работи, ама сепак не може никој да ме убеди дека квалитетот е ист. Кога сакам да ми е погусто го оставам така, а кога сакам да ми е потечно го растварам со вода или со томатело, му додавам најчесто чубрица и супер е.
Знаев дека тука има некоја мучка, мамето нивно! Тој кечап ми е ептен too good to be true. Ќе ја убедам мајка можеби да пробаме некој од рецептиве, или на крај краева, ќе си купам тегла доматно пире и ќе ги имитирам пица-мајсторите - ќе си го разредувам со вода, па мајка Јана да е. И ајде де, ми се пријаде сега *било што* со кечап. Баш кога нема. Пууу бре, к'смет.
Пробај и ќе видиш дека е исто, ми ја кажаа “тајната“ директно од пицерија. Јас целосно преминав на доматно пире, сепак мислам дека е помалку вештачко од кечапот, а плус далеку повкусно ми е.
Вкусен ми е кечапот ама ретко го конзумирам. Го јадам само со шпагети, макарони и пица. Дефинитивно ми е поубав од мајонезот, во последно време мајонез воопшто не јадам. Доматното пире Томатело ми е поубаво од кечапот, ама не стои долго и се расипува па затоа купуваме Витаминка благ кечап.
Јадам кечап ама не во претерани колични. Го јадам со макарони,компири,пица,тост. Иначе овој ми е омилен : и засега не би го заменила со никој друг! Но штом,веќе ми е откривте тајната на убавиот кечап од пица мајсторите и јас ќе си купам доматно пире,па да видам дали дома ќе биде,како што е во пицерија!
Едно од ретките работи што воопшто не ги конзумирам е кечапот било да е во фабрика направен било да е домашен.