Јас од денес му ставив герданче имаме точно 2 месеци може ли некоја да ми каже зошто служи само знам дека е за полесно никнување на запчиња.
Gi olesnuva i ublazuva tegobite pri niknuvanjeto na zapcinjata, isto taka povolno vlijae na celokupnata zdravstveno-psihicka sostojba na bebeto, go zajaknuva imunitetot.
ме интересира на која возраст се клава килибарно герданче и. дали сте задоволни??? и до кога се носи? фала ви
Јас лично не сум задоволна од килибарното герданче. Му го ставив кога имаше 2 месеци и не му го вадев никако, но пак имавме кенкања, плачење, нервози, температури, ( ова во врска со забите зборувам, нели најмногу за полесно излегување на забчињата се земаат овие герданчиња) ама кај нас не беше воопшто така. Додека го носеше имаше навистина многу мачнини, нервоза, 2 пати во месецот качуваше температура додека излезе едно забче и се до пред 2 месеци го носеше додека не се разболе па лежевме во болница и таму лекарите ми велат да не му ставам ништо на вратчето се додека не појде на школо и му го извадив уште истиот момент, што значи кај нас не се покажа делотворно, за другите не знам
Килибарно ѓерданче се става со наполнети три месеци, барем така пишува на упатството.инаку во врска со ефикасноста: зависи од каде ви е купено ѓерданчето, односдно дали е вистински килибар или не, т.е треба да има сертификат за автентичност. Значи вистиндкиот килибар може да ги ублажи сиптомите на вадење запчиња. Кај над е нова работа па затоа и толку им се набилдани цените, во странство се мнооогу поефтини. Ние користевме со првото дете и кско да имаше ефект, а може и така ќе било и без него
Od svajcarija ni e dadeno.ke vidime zdravje dali ke deluva ili ne iako znam deka ima deca sto ne osekaat nisto dodeka vadat zapcinja bez gerdancinja.
Nie otkako go stavivme pa do denes,znaci 9 meseci veke,go vadime samo koga se banjkame i potoa odma go stavame.Si spieme najnormalno so nego i nemame nikakov problem.
Ние килибарното го зедовме од австрија...го носи од 3 месеци...и сега веќе кога почна бебево да покажува напнатост,нервоза, почна да кенка, ги чешка непцата решив да и го извадам за да видам дали има стварно ефект..2 дена не го носеше и мислам дека се отепа од плачењее и го ставив пак и детево беше далеку посмирено од претходните 2 дена..е сега запче немаме уште изваено за да крева тепмература..што ќе биде понатаму и како ќе бидам задоволна ќе кажам.. досега сум задоволна..истестирано ми е
Јас му го ставив околу ноџето. Денес го земавме па ќе видиме дали ќе има резултати. За сите оние кои се плашат: ставете го околу ноџето или рачето, исто е ефикасно како околу врат. Битно е да е на гола кожа.
Нити му ставав на син ми, нити на другиов син ќе му ставам. Овие ѓерданчиња ми се глупост. Џабе фрлени пари.
Да ви кажам дека од симптоми за запче ни С нема пу пу пу да не го подречам Откако го ставивме ѓерданчево не знам дали е коинциденција ама ептен гледам разлика од претходно. Ајде да помине уште некоја недела па ќе пишам пак дали ќе има промена
Ние го добивме на поклон од Италија и далеку е поквалитетно од овие што кај нас ги продаваат, знам затоа што една блиска пријателка има.А во однос на тоа дали помага и тоа како помага, воопшто немавме мака кога му излегуваа запчиња на син ми, ниту температура креваше, значи воопшто немаше никаква реакција.
Нас исто, ни го испратија од Германија. Утре планирам да му го ставам. Во последно време е доста нервозен, ги чешка вилиците, пика цела тупаница во уста, играчки, што му дојде при рака.. Во петок ќе го однесам на лекар да видам што ќе ми каже докторката, но мислам дека двете единици доле каде и да е ќе му излезат. Како две запчиња да ми се гледаат од напред. Искуства ќе напишам откако ќе ни излезат запчиња!
Мајка ми денеска ми земала килибарно ѓерданче за малава ама продавачката и кажала ноќе да го вадиме. Јас колку што знам нон стоп се носи или грешка сум Ваши искуства?