1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килибарно ѓерданче

Дискусија во 'Бебе' започната од gerdanche, 11 јуни 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    Има ли некој купено килибарно герданче од ДМ?Многу се поефтини,околу 650 ден.Имсат ли ефект или се пластична имитација?

2. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    И ние го носиме од 3м нс 9 и излегоа забчиња брз проблем сега има 16 м и сеуште ги има само единиците :^) ни трага од забчињаа :|

3. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    И мене ме интересира истово. Добив на подарок исто од дм. Ај некоја нека сподели искуство

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.883
    20180510_214117.jpg
    Шаренкото е од ДМ некој 10евра ( од Германија од тоа ДМ ) а другото е од Белград ( продавница само за килибар ) некој 2500денари го платив. Компарација ви пишав за цени за да ви кажам дека од мое лично искуство се сосема исти камчињата иако цената е драстично различна. За да проверите дали е чист килибар со волнена крпа ќе го триете и треба да има специфичен мирис. Или загрејте игла со упаљач и кога ќе пробате да го боцнете камчето ќе мириса и ќе навлезе малку иглата. Чим ова успее значи не е пластика. И сертификат треба да имате со самото ѓерданче.
    Инаку еве како што гледате јас на рака ги носам за украс за да не ми е жал за дадените пари :D
    Според мене жива глупост, ама ај нели ќејф на мама па да проба и купи. Го носеше едното за вадењето на првите заби ( искочија на почеток на 6 мес ) и 1мес беше трескање од земја, плачки и минимални тт. На пола од таа мука сменив и му го стаив другото килибарно и џабе. Одма после тоа веќе никогаш не му ги ставив. Ги вадеше наредните заби без мака нит приметив. Еве сега 4ките ги вади и пак хаос.
    Муабетот ми е.....нормален процес е при вадење заби некој деца да имаат страшни болки, тт, нос растечен, кашлање итн. Некој деца нит па се осеќаат дека вадат заби. Може дур се носи ѓерданчеро да се погоди баш детето воопшто да не се осеќа дека вади заби и оппп одма се поврзува дека е до килибарот и затоа леано извадил заби.
    Сепак ова е мое искуство, не воочив никаква промена дур беа на него и еве јас на рака ги носам :D.
    Само да знете многу се незгодни за спиење на бебето. Кога ќе станеше сабајле, па и преку ден секогаш имаше отпечатоци и вдлабнатинки на вратот од ќилибарот. Највеќе и затоа нејќев да носи. Една вечер и ја спиев со тоа на врат и богами не е баш забавно.
    Ако ви е мерак купете сепак е ќејфот најголем. Барем ќе го имате за успомен за бебе.
    Се распишав :hai:

На Girl-Rabbit, macalavica, Feodora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас купив од аптека и ме чинеше некои 2000 денари ама беа тоа џабе дадени пари. Пиштење и вриштење дури ни излегоа забите... И видов дека се е лага или до психата на човек, демек помогнале.

На lovely girl M и sofi2107 им се допаѓа ова.
  6. Zebricka

Zebricka Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    32
    Majki vi se slucilo li od kilibirnoto gerdance da se pojavi reakcija na kozhickata?

7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.734
    Допаѓања:
    33.981
    ^не додека го носеше.
    Ние никакво добро не видовме од него и одма го тргнавме по носење на месец два. Забу вадеше без проблем и без тт.

Последна измена од модератор: 7 ноември 2018
    На Zebricka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Gerdancinjata od Beauty Shop imaat li sertifikat? Sakam da kupam za malata no nesakam da frlam pari ako e plastika. Prasav za cena mi kazaa 1200 denari

9. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Jas imav skroz novo so sertifikat so se, I ne pomagashe I na kraj go frlivme.

На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Син ми носеше килибарно герданче и дали од тоа или не без проблем ги извади сите заби, без плачки и без температура, сега кипивме и за бебе али ќе почекам до 3 месец за да и го ставам.

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Во се верувате :)

На Emma2, drugarka и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.432
    Допаѓања:
    4.990
    Јас порано се чудев што китат бебе облечено убаво во бенкиче со ланче некое. Сега знам. Нема да користам. Ако ви помогнало супер, јас не верувам ниту ми се допаѓа. Ама вие ако верувате, немам ништо против, нека се носи.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    За што се уствари овие? Сано за помош при вадење заби? Гледам многу деца ги носат, мислев онака како накит е само, ни не и дека има некаква функција

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.351
    Допаѓања:
    13.309
    Скоро го дебатиравме килибаров по дома. И маж ми и мајка ми запнале да купиме, демек гледале по деца дека ги носат, значи сигурно помагаат...:^) Јас првично мислев тоа ланчето се глода, па така помага за забите, ама кога видов дека само се носи и "магично" треба да ублажува симптоми, воопшто не е нешто кое верувам дека ќе помогне. Има деца што мака немаат со вадење заби, има и деца што болни паѓаат кога никнува заб. До сега дали двајца прочитав/слушнав дека откако го ставиле ланчето се сменило детето. Сите викаат ако немало мака пак немало, ако имало пак ќе има и со ланчето. Или рандом некои заби полесно никнуваат, некои се кошмар.
    Немам намера да купам, и да ми купи некој немам намера да и го ставам на малата. Уште нема заби, ама кине со непцата се што ќе докачи. Ако има нешто на врат сигурна сум дека ке проба да го џвака.
    Мислам дека штета нема, сепак е декоративно на крајот од денот, ама бенефит воопшто не очекувам.

16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Во некои земји се забранети...
    Прогуглајте колку се безбедни.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Јас за ќерка ми купив, ниту помогна ниту таа сакаше да и е околу врат. Искрено мене ми се одвратни овие ланчиња. Ако сакам да е украсено детето сигурно нема да си фрлам 1000-2000 денари за оваа измишљотина. Чисти глупости.

18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.506
    Мајка му на мм му го купи на бебо уште кога направи 40 дена, демек за молитвата подарок. Немам намера да му го ставам оти не верувам во него, а и на овие жештини уште ланче околу врат му фали.

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Две работи.
    1. Голем ризик од задушување.
    2. Ни една студија што потврдува позитивни ефекти.

20. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Imavme takvo gjerdance 2 dena go ponosi i oti bese buckasto go snemuvase vo vratceto koga lezese mali od sube go izvadivme. Zabi bez problemi izlegoa ni tt ni nisto .