неверен Тома мислам дека свеки на @srekice веќе има купено, ќе и го закачи на малата, иди па извади го после
Е грешка си.Нема чуено за такво нешто,а ни јас до пред некое време кога на еден килега му го изгубив а му беше пратено за синчето Неговата жена е ептен суеверна и кај Дуле у Велес одеше ,ја вртев цела канцеларија за да им го најдам.Кој стрес беше тоа Инаку,свеки ќе и земе амајлија заштитна специјално правена од кај комшиница бајачка.Кој е за ,примам нарачки ајде. 2 купени трета гратис
Хахахахаха она е на напредно ниво отидена, не ја фаќа малата нишо, топ не ја бие. Леле можам да замислам еј, и сигурно и процедура има како да го носи, на полна месечина никако... на изгрејсонце да вртиш кругови околу куќа со неа и пижамите наопаку облечени
Здраво да ве прашам за искуство значи малава сега на 11 ќе прави 2полни месеци од пред околу две недели се лигави мноогу лигуши до земја и капат со лигафчиња сме рачињата ги шмука гласно како мед да и тече од нив и ја приметив кога цица ке ја фати брадавицата и ја врти главата на др страна ама ја држи и нејзе дали е рано за герданче или не незнам за запчиња рано е
Таа орална фаза е нормална и започнува од 2 месеци и е истото кај сите бебчиња, значи тоа е нормален развој на бебето. За забчиња никој неможе да ти каже кога ќе излезат, можи за 1 месец, можи и на 1 година, нема правило. Кај син ми почна исто како што опиша така од 2 месеци, забче извади на 6 месеци, а бабите велеа дека до 3 месеци ќе имал забче
Јас на претходните две керкички не им ставав герданче ги мачка само со пастичките за разладување на непцата ги има по аптекиве имаше на база на нане и прополис и ни темп качуваа ни ништо а втората по две наеднаш вадеше запчиња ама беа нервозни некако напнати цело време и затоа сеа сакам да пробам со герданчево....поздрав
Купивме и ние вакво герданче. Што треба прво да направам пред да почнеме да го користиме? Имам слушнато дека треба да се измие со топла вода и да се стави на сонце. Читав на интернет пишува дека треба да се измие со топла вода, но не и да се изложи на сонце, туку да се исуши на чиста крпа и да се користи. Како правевте вие?
Го купив го ставив одма и не го извадивме никако имаше околу 3м кога го ставивме сега е 7+ и имаме 6извадено запчиња и сега гледам и горе 2те ќе испаѓаат, без никакви реакции беше освен што сакаше да цица нонстоп
Не. Многу се опасни, може да се затегне на вратот или да се скине и бебето да голтне топче, а немаат никаков ефект.
Мајки да ве прашам овие килибарни ѓерданчиња колку се добри и дали помагаат при вадење забчиња?? Да не биде нервозно
Подобро не ставај, подобро земи гел некој за расладување одколку калибарно.Шансите за да го искине и се задави се поголеми одколку да му помогне.
Првото дете го носи од 3 месеци, прво и јас се сомневав и пак не велам дека само од герданчето беше, можи самото дете едноставно лесно вадеше заби. Не знам до што беше, ама без гел, лекарства, температура и непроспиени ноќи поминавме. Значи воопшто никаков проблем и дали е до тоа или не, јас и за второ сега ќе земам ново, пошто првото уште го носи и не го вадам дури не извади 6-ки сега во прво одделение.