Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    Jas na poragaj otidov so plus 20kg, a sega mesec dena posle poragaj sum minus 14 kg, od bolnica izlegov so minus 11kg :D (izvinete za latinicata nemam tuka kirilica)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    Јас сум 20та недела и сум плус 4-5 :( но многу ми е страв затоа што почнав со екстра вишок т.е. 158 цм сум висока а тешка 68 :@ ќе биде тешко до крај пошто почна ептен да ми се јаде, се надевам да не сум повеќе од 10 ама тешко

3. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Девојчиња, поискусни од мене :) Од кој месец почнавте да качувате на тежина? Јас до сега овие 2 месеци имам ослабнато 4 кг

4. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    колку и како ке качуваш килажа мислам зависи најмногу од самиот организам и нормално од начинот на исхрана кој си го водиш, јас во првата бременост качив 2о кила ама не внимавав мн на исхраната јадев колку ми се јадеше инаку не повракав воопшто само мечнини и гадење имав првите 3 месеци, сега истите симптоми и во оваа бременост само мн повеке внимавам на исхраната и полесно ми е ! впрочем и докторот ми кажа дека до 6 ти месец нема потреба повеке од 3 кг да качиш ,така да не се секирај ке ти се отвори апетит како ке расте бебушко ке чувствуваш повеке глад :) поздрав

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Душо јас до 5ти месец имав само 4 кг плус качено, али до сега за 2 месеци качив плус 7 што значи 11 до сеа вкупно, обично тој период се качува повеќе на тежина кога беблето побрзо расте :)

6. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Еве ме мене повторно :) Јас денеска бев на контрола.Сега сум 32 недела и досега се имам здебелено 14 кг.Од кои изминатиот месец 4кг.Се надевам дека после породувањето ке ги симнам :lol:

7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    И јас изгледа во 9ти ќе влагам со +20 ,зошто бев +15 до 8ми сега претпоставувам дека имам качено 5кг
    сакам како Mravce брзо да се топат ;)

На Mravce и macence4 им се допаѓа ова.
  8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    јас сум 33 недела и поправена 19 кила, малото е 2100 ;)

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас отидов на пораѓај со некаде +14 кг, ама сега после 2 месеци речиси сум исто како пред да останам бремена :rofl:
    само уште малку мешко некако ми се познава, ама се надевам ке се повлече и тој ;)

На anule88 и Vetruska им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.217
    Во бременоста се здебелив 9 килограми. После 5 месеци од породувањето ја вратив старата килажа. Сега имам и помалку килограми од периодот пред да забременам.

11. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Од почетокот до сега само 3 кг, кога ве читам по колку имате си викам кога јас ќе добијам толку :) , велат во крајните месеци се добивало многу во тежина

12. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    И јас на почетокот немав ништо плус 3-4 кг и дојдов 6ти месец до 7ми оп 5-6 кила, од 7-8 исто, и до 9ти уште некое и се собраа 20 кг плус, а си мислев вака ако продолжам до 10 најмногу ќе имам ставено, ама ете бумбар се направив, ама секој организам си е различен може нема да ставиш толку и поарно дека јас на крај се тркалав не одев :D

На Afrodita25 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  13. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Во 20тата влегов со 1кг плус... почнаа килограмите.. убаво не бев здебелена ама сега... почело је почело. :D :D :D :D

На Miss-HeLL му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    147.161
    14-та недела сум и сум само 2,5 кила здебелена и се надевам дека вака ке продолзам со дебелеенјето,со мал интензитет.оти за првото до 9та недела бев+9кила,а сум ниска и ситна по раст така да бев како топка до крајот ама па брзо ми се стопија.

15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Devojki jas se izmeriv t.e me izmerija tuka vo bolnicata i pravo da vi kazam malku se zaiknav od kilazata hahhaha....epa vaka : ostanav bremena so 65 (normalna tezina za mojata visina) no prvite meseci od povrakanje oslabnav 6 kg znaci bev 59kg ....sega eve krajot na 30ta nedela a jas imam veke 73 kg....mnogu lie ??? Nemam nikade dobieno na tezina samo malku pustiv gusicka i vo racete dobiv mevce :D
    Imam uste okolu 2 meseca do krajot (sto cisto sumnjam deka mojata cucla ke izdrzi edvaj ja zadrzavme ) ....koja bi mi bila normalna tezina za do kraj.......
    Meskoto mie znacitelno porasnata samo ovie dve nedeli pred toa go nemav mnogu mnogu....
    Se nadevam ke mi odgovori nekoj...
    Pozz :*

16. stefeli

stefeli Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    Сабатини јас и ти сме тука некаде. Јас имам +11 до сега (многу се радувам бидејќи како почнав се плашев дека сега ќе бидам :hug: ) Правилно е (така знам) да се качат околу 12 кг во цела бременост. Некоја искусна мамичка, што минала низ ова нека ни каже како ќе биде до крај. И јас имам мевце во рацете, подебели ми се од на мм. :muscle:

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222

ќе се обидам да ти бидам утеха, од супер згодна во првата пременост се претворив во супер одбивна :rofl: не ме препознаваа, во 12-та имав +10 кг за до крај од 55 да завршам со 93. Мечка не ми беше рамна. Вторава бременост ја стартам со 68кг и еве денес во 4-ти влегувам не сум поправена ни грам а стомакот веќе ми е голем. значи се е индивидуално.избегнувај солено зошто мн.ќе се наполниш непотребно со вода и со тоа и на кг. така да не му ја мисли мн. после како и да е експресно ќе ги губиш, со доење, летово со шетање и додека се свртиш ќе бидеш во топ форма

18. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Anicka1anicka to blagodaram mila za utehata a i za korisniot sovet....jas soleno voopsto ne jadam t.e ne konzumiram mnogu kazi reci ic....ne deka mie strav da ne kacam mnogu no nekako pocnav da se osekam nesigurno vo sopstvenoto telo...se osemam preteska i kako izduvana no na izgled na izgleda taka ( barem mm me tesi taka de hahhaha ).....
    No valjda teska se osekam radi bebceto i plodovata voda no kako i da e manje bitno kako dosle taka i ke si odat kilogramite.....planiram da dojam se nadevam ke imam mleko pa lesno valjda ke gi i odzemam kilogramite....
    Te pozz i uste ednas ti blagodaram....

Stefeli mila znaci ke si se tesime jas i ti zaedno za kilogramite.....hahhah ako neka gi ima .....a za vo racete duri sama na sebe sum si interesna i se si gi gledam i si gi tresam kako pudingce mi se hahahaah.....
    Pozz mila.....

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    ^Сабатини немаш многу килограми ставено, само 8 кг плус имаш, не се многу, до 12 кг плус е сосема нормално а ти не си ни блиску до таа бројка :)

Јас во првата бременост се поправив 9,5 кг а сега со оваа еве 19 недела сум а немам мрднато со килажата, не држам никакви диети, нормално се хранам, на последната контрола бебушот супер си напредува така да не се грижам околу килограмите.
    Стомакот сеуште не ми се познава, така беше и со првата бременост некаде после 22-23 недела почна малку да ми се познава, понекогаш се заборавам дека сум бремена :lol: кога ќе почне малиот уште малку да ме клоца, ќе си имам постојан потсетник :D

20. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    бремена сум 6ти месец и имам качено 8 кила.. нормално ли е тоаа ???