18+6 сум ,денес се мерев имам 51кг Бременоста ја почнав со 44кг. Добро качувам килажа или малку претерувам? Баш овој месец почнав да јадам убаво, пообилно. Само да не качам 60кг до крај. Ситен човек сум јас. И луѓе прв пат во мојот живот имам 50 кг. Се радувам
Update - стигнавме до 23+1 ден, +7 кила (73). Си јадам нормално кога ќе ми се јаде . Најголем дел сум поправена во мешето и градите.
Јас сум 14 + 3 до сега се имам поправено 2кг. Докторот вели многу било да се пазам, а јас се тешам со тоа што влегов со 58кг а сум 170цм што значи испод "нормала" килажа и така да сега сум таман спрема висина
Jas kaciv 14 so poslednata bremenost,7 imam minus do sega...uste 7 zdravi zivi,rano e 1 mes sum porodena ama mi smetaat...STRASNOOOO MNOOGUUUU!!!!
Јас да се пријавам. Не внимавав којзнае колку, ама пред свадбата стресови, после свадбата исто така. Слабо јадев бидејќи не сум навикната вака. Свекрвата најчесто готви нешто што јас не поднесувам. Не намалив на килажа, но кога се мерев се зачудив. Немав покачено ништо, а бебето пораснало. Деновиве јадев малце повеќе од што треба и тоа ме загрижува бидејќи многу лесно качувам килажа. Мислам дека ќе успеам некако да се контролирам. Почнав да јадам оризови каши бидејќи ми се згадија овесните. На вкус многу ми е убава оризовата каша од Виталиа со карамела и ванила. Некако има вкус на тортичка. Сите ми велат да внимавам, ама тешко ми оди, ако не јадам доволно веднаш нервоза ме фаќа. Почнав скрос без леб да јадам, кога има месо за ручек се најадувам, кога е нешто друго јас си знам како ми е, ми доаѓа од мене да си каснам.
Оваа во средината. Прв пат ја пробав пред неколку дена. Претходно постојано јадев од зелената опаковка, но таа е овесна. Јадев само овесни од Виталиа и ме држеа сита неколку часа. Имав пробано и од тие на Dr.Oetker ама ММ ми кажа дека содржеле многу повеќе шеќер и да ги избегнувам. Оваа розевата ја пробав има иста таква и со банана, не ме засити воопшто, а и вкусот беше малку гаден. Пробај ја таа во средината што пишува collagen, ќе видиш превкусна е.
Јас во бременоста јадев се што сакав и колку сакав во првите 3 месеци поради мачнините не јадев благо, а низ целата бременост јадев многу многу овошје. За време од целата бременост качив 20 кг, денеска 7 недели по породувањето ми имаат останато само 2 кг, не ми се ни познава дека сум била бремена или слично.
Slusnav za fitosprey znaete li nesto za nego? Kaj i da otvoram samo toj mi izleguva. Edna poznanicka se preobrazi,ama pak ne mi se veruva mene nekako,skepticna sum