Јас со првото што убаво на почетокот дека многу повраќав ослабнав 2 кила и до крај се поправив само 8... сега сум скоро 26та недела и до сега сум 6кг+ (исто ослабнав 1.5кг на почеток од повраќање) ама паника ме фаќа до крај колку ќе отидам у плус.. уфф не сум навикната на оваа тежина а и со ова сум ептен голема за разлика од првото и уште сега ми е тешко и мачно а каде е 9ти месец И да не знам дали е кај сите исто ама јас после пораѓај дома се вратив со -10кг така да да си уживаме #мала утеха
Мене сите ми велат да пазам и да не се тешам дека после пораѓај ќе губам килажа. Ми велат ќе ми се смалел малку стомакот, ќе ги немало отоците, максимум 10-12 кила ќе сум симнела ништо повеќе. Велат дека ќе дојам и ќе мора да јадам и нема да биде едноставно слабеењето и затоа сега требало пазење.
Да тешко се симнуваат со доење барем кај мене така се покажа јас се поправив околу 13кг( од 58кг на 71кг), со порагај симнам 6 или 7 еве уште малку 8недели по пораѓај имам вишок од 8кг не знам како да ги симнам а неможам со нив, се нервирам..
Не е страшно. Ти си се здебелила 13 кг, а за трудници максимум препорачуваат 10-15 кг зависи и моменталната тежина со која си почнала бременост. Мене ми кажаа 9 максимум да покачам, а јас одамна го надминав тоа..
Девојчиња, зар имате време и ви текнува да се мерите со бебиња? Мене на трети роденден на син ми ми текна да се измерам втор пат откако е роден и таман се измерив останав па трудна.
Денес 30+0 сум. Од почетокот на бременоста до 26-та недела бев 4 кг во плус, па од 26-та поради скриен шеќер еден месец сум на протеини. И тие 4 кг не беа затоа што сум се замарала како ќе ослабам после породување па ајде да пазам, туку внимавав каква храна јадам како и претходно, а количината самиот организам ми ја одредува. Квалитетот на храната ми беше важен и продолжив да се хранам здраво како и пред да останам бремена. Се мерев утрово и од почеток досега сум +3 кг. Бебето се развива нормално, крвната слика ми е топ, па ќе видиме како ќе е до крај.
Ааа да вагата ми стои во дневна и ќере скоро секое сабајле сакала да се мери јас на почетокот се мерев почесто ама сега кога гледам дека брзо качувам килажа ја избегнувам вагата Едит: моево не е бебе ама да се најдам у муабет
Стартував со 64кг сега сум 78.8 кг 38+4 И да, најмногу се поправа од 7 месец нагоре. Мене пред неколку недели ми се појавија и стрии на препони и по некоја на половината ваљда заради наглогото поправање.
Исто скроз и јас, со 64 ја почнав бременоста, сега сум 78-79 со алишта мерена 39 недела по мензис, по ехо 38+4
Ако не претеруваш премногу со нездрава храна ќе ослабеш брзо после пораѓај не се секирај ,јас со првото останав со 76кг трудна на пораѓај отидов со 98 кг. кога ме измерија мислев ќе се онесвестам си реков како ли јас ќе се вратам у нормала после волку килажа ама јас имав и многу отоци .За две недели од пораѓајот имав 82кг. и да не се лажеме јас не ослабев дури доев симнав некое килце дури кога почнав на работа се вратив пак на старата килажа на 76кг .Сега останав трудна со 79кг до сега сум поправена 6-7кг. ама овој пат некако бутовите ми се попраени и тоа ме плаши ,а оваа бременост јадам многу помалце од првата ,незнам што да кажам се надевам дека ќе успеам да не претерам со килажата до крај посекако докторов од систина мо рече од 7 месец никако бело брашно и шеќери да јадам.
Jas sakam da prasam vie so konstatiran skrien seker,kakva dieta dobivate,na sto vnimavate,kako se hranite i sl. Site gledam deka na toj nacin ste osleabele pa me interesirase sto vi preporacuvaat(osven neli blago i belite zla-sol,seker,bel leb) sto e dr tolku specificno pa se slabee?
http://fitlife.com.mk/keto-ishrana-slabeenje/ Вака нешто, само немој толку строго зашто диета не е препорачлива во бременост.
Potodena sum 2 mes ,ama mi smetaat pa ajde da ne e rigorozna da e nekoja sto e na cekor do pravilnoto.
Не знам тогаш дали доиш и дали се дозволени диети за време на доење ама ако е дозволено диетата е екстра. Само придржувај се и гарантирано ќе ослабнеш.
Dojam da,zatoa baram nekoja stom e dozvoleno vo bremenost sig i vo period na doenje moze...samo pretpostavuam se tesam,zatoa ja baram da mi pise nekoj preporaki sto im davale doktorite
За една недела влегувам во 7ми месец. Имам 54кг. А бременоста ја почнав со 44кг. Не се пазам многу. Јадам се што ми бара душава
Одма се губат килограмите, барем кај мене. Се поправив 11кг (од 54 на 65) и еве после точно 2 недели имам 58.