Kako da ne, pij si 2/3 kg.voda pesaci si jadi si ovosje zelencuk i gajle ti e. Ja simnav 10kg.namesto da kacam. Pozdrav imaj lesna bremenost
17 недела +2кг Со оглед на тежината со која останав бремена (71.5-72кг на 168цм висина) треба најмногу +11 или 12кг да бидам на пораѓај. До крај на трет месец немав ни грам покачено, сега некако во 1 месец 2 кг многу ми се видоа, морам да припазам. Леб избегнувам ама без нешто благо во денот не можам, морам некако од тоа да се одвикнам. А и лето иде, со топлото и отоци... Не сакам да го надминам лимитот ама тоа е што е, здравјето мое и на бебка ми е пред се
Јас сум 18 недели и сум точно на килажата пред бременоста. Малку симнав во прв триместар, па си ги вратив во последниве месец ипол. Имам апетит машала, јадам ко дете три главни оброци со 2 ужинки. Генерално немам проблеми со килажата, но ќе видиме како ќе биде до крај, се надевам не повеќе од 12-13 кг.
24г.н. почнав со 49 сега сум 55. Дали е тоа премногу? Секако дека да Се мислам да почнам некој режим на исхрана.. Инаку вака ако продолжам ќе бидам страшна. И дали влијаат кг за чинот на раѓање нормално или царски? Ми беше кажано дека ако останам со мала килажа ќе одам царски. Затоа почнав да јадам ко вол. Ама нешто не ми штима
Не е многу мислам, поготово што почетната килажа ти е мала. Гледај само да внесуваш и здрави намирници.
Денес 25+1 и сум +10 кг.. Почнав со 79, сега сум 89, а висока 174. Скоро се ми е во стомак, многу малку ми е отидено во бутови и задник - таква ми е градбата и очекував да се здебелам таму доста.. Бебето си напредува нормално, не е големо туку таман за неделите. Се плашам дека на пораѓај ќе отидам со 100+.. Пешачам секој ден по околу 5 км, дома постојано нешто работам, постојано јадам салати и овошје, јаткасти, пијам 2,5-3 л вода. Секое застанување на вага се надевам дека или е исто или помалку од претходно, но постојано има плус и плус и плус...
Ти си една недела после мене, јас сум од утре 26, и сум 2,5кг поправена и се е во стомак؛ Ама имаш висина, јас сум 160цм؛ Ама ако е бебе добро, немаш гајле
Рачунај дека е и топло веќе и отоци задршка на вода и од тоа се качува килажа не мора да е од јадење само
Се што правиш е супер ама некаде мора да се прави грешка...не ме сваќај погрешно ама најпријателски мислам дека за до 25 та недела 10 кг се многу. Пред тебе се неделите кога ке почнеш нагло да се поправаш. Мислам дека овие последни недели качувам од пола до кило неделно. А се исто правам и количински исто јадам ( или пак јас си го мислам тоа) секако дома никој нема да ми каже дека ми е доволно и да прекинам со јадење .