Јадам од секогаш солена храна, не сум без сол, летно време отекува и пред ова, минатите 5 6 години, а и не пиев никогаш доволно вода. Сега зголемен внес на вода и личам како 6, 7ми да сум не 3ти... Ама нема чаре само сол да исфрлам скроз...
Да, солта обавезно да ја сведиш на минимум, и да пиеш многу течности. Тоа најмногу помага. И полесна храна јади.
Od 93 kg. so ja pocnav bremenosta do 87kg.stignav, arno si bev 83kg.do 10.9.ke se napraam lom aman veke haha
Еве почнувам 30та, од 26та до сега +1 кг... добро е Има надеж дека нема да се тркалам до болница на пораѓај
Женски ја сум 5 месец само што влегов, почнав да отекувам, пијам течности многу ама изгледа не ги исфрлам како што треба. 157 сум висока почнав со 61 кило сега на вага 68, се препаднав.. ама пиев вода јадев лубеница се тешам тоа е вака освен стомак и во грбот се немам толку поправено ко за 7кг,а стомакот ми се познава ептен, веројатно и зашто сум ниска . Предложете ми нешто за исфрлање течности
Да се консултираш со гинеколог најубаво мислам дека веќе треба и д димери и хемостаза да испиташ ако немаш испитано јас сум 10+ поправена пијам најмалце два литри вода и плус други течности што внесувам па пак немам мака освен кога е премногу топло па знаат само доле стапалата да отечат али ае и глуждовите или низ цело тело да се задржува вода
17 недела 5ипол кг качено од почеток ,,, многу ли е , а не јадам многу, не дека се стегам туку така ми е само од себе , дури и пред да останев трудна јадев повише ..
Прашај за хемостаза, д димери ама и солта, пржениците да ги исфрлиш. Сол на минимум. Може од тоа да ја задржуваш водата...
Зависи од твојата тежина, висина и бми пред да затруднеш. Ако си била слабичка може повеќе ќе качуваш. Може и од хормоните и исхраната задршка на течности да ти се ствара.
Posle 6meseci sum ja vratila prvobitnata tezina. Nemam uste dobieno, pa stomakot malku me nervira ama ke bide
Mene mi e treta bremenost, malku mnogu imam za pisuvanje, na kratko vaka e prikaskata: So prvoto dete ostanav bremena so 55 56kg (170sum visoka), i se zdebeliv do 81 82 na poragaj. Gi simnav brzo(mlada bev)... Doev do 1g i 2 mes. So vtoroto ostanav bremena so 65 66 i otidov na poragaj so 91 92nod:mecka).doev do 1g i 8mes. Strasno mnogu se nervirav za kilazata mi smetase mnogu,pa oslabev do kaj 70 so trista maki. So tretoto se zdebeliv 13 14 kg (najmalku zacuduvacki ) no...razlikata bese sto so preth dve ne rabotev bev doma,kolku i da imas aktivnost ne e isto kakò koga moras da zavrsis se i sesto, a 2 deca se vo skolo veke, obvrski eden kup. Rabotata mi e turbo, premnogu zahtevna, odgovorna i dinamicna, stres nenormalen a jas odev do kraj na rabota(iako trebase da stopiram, prodolziv do januari).Toa najmnogu mi deluvase na (ne)kacuvanjeto na kg na rabota do 7 mesec mi velea deka gi lazam ne sum bila bremena. Dojam i sega ama imam za simnuvanje uste ova mi e motivacija da se napnam poveke. Ne vezbam,so 3 deca vezbam nervi, no nemam apetit golem, nekako si ostanav so navikite od pred edna dve godini ((sto ne e za bravos)!
Ja stanav topka 32/33 87kg.od 93 na 87. Se nadevam uste 3 nedeli nema da kacuvam uste. Posle tecnosti,dvizenje so maloto ke se upravam