Разговарај со ендокринолог, треба да имаш 3 оброци и 3 ужинки дневно за шеќерот. Дали правилно се внесуваш, да ти кажат.
68кг почетна килажа ( што според мене е многу, пред првата бременост имав 59кг и никогаш не ги вратив) висина 173цм. И јас мислев не е можно ама ете можно било. За првата бременост почетна килажа имав 59кг, во 24 недела бев поправена +6.5 а сега после 5 год во 24 недела само 2,5 кг. И почнав со вишок килажа како што и претходно ти пишав. Јадам 5 оброци, 3 оброка овошје, зеленчук 2 пати на ден. Газирани не, благо во минимални количини, тесто на минимум, леб по 2 тост леб парична на оброк.Брза храна еднаш на 2-3 недели и мн мн вода. Не вежбам,не сум спортски тип.
Јас не сум со шеќер, ама имав многу дијареа еден ден и во еден ден ослабев 2 кг пред 2 дена. Вчера јадев нормално и се надевам ќе се вратам во нормала. Повраќам некогаш а сум во 34 недела и слабо имам апетит.
Zenski vie sto ste na dieta poradi sheker, zabraneto vi e ovoshje, beli peciva I slichno? Da pojasnam, mene ne mi e zabraneto, no imam preporaka od matichnata da ne jadam blago. Od togash blago mi e ovoshje samo, ama jadam po 3-4vida najchesto nautro.
Хахаха и јас се збунив, пошо навикнати во гр да читам за бебињата Па и плус не знам како одат грамовите во секоја недела