37ма+4 +14. Едно време се замарав многу ама веќе како одминува времето сфатив дека тоа е тоа, џабе пазење кога хормоните и ДРУГОТО стање си го прават своето. Пред да останам бремена една килажа терав со години плус минус 2 кг. На крајот на денот најважно е тоа што го носиме да ни се роди здраво и живо, ќе не сака какви и да сме, сепак сме МАЈКИ!
Jas 33 nedela so + 2 kg isto samo gradi i stomak imam i toa mn visoko mi e bas do gradi i edvaj disam
Мене стомакот ми е понизок, ама кога спијам и се превртувам од лева на десна страна и обратно многу ме боли стомакот како камен ми е,, а за килограмите доста и си ослабнала,, јас почнав со 57 сега имам 62, цел живот сум слаба, и би сакала во нозе и раце малце плус ама тоа е само да сме живи и здрави и здрави бебиња да ни се родат
Исто и мене ме боли на вртење стомакот и баш камен ми е тврд. А вчера приметив како грч да ме фати од десната страна на стомакот и искрено се преплашив. Ќе издржиме што треба па после со бебушки ќе заборавиме на слаткиве болки.
Све е нормално освен едното време секогаш ми е намалено па морам да се боцкам Fraxiparine, а со бебе е се добро до сега.
И мене ми е тврд стомакот, и исто ме боли на вртење. Очигледно дека е тотално нормално, дури и ме смири и килажа скроз исто имаме качено. Е сега ја сум 17та почеток, незнам ти која недела си
И мене еме боли стомак на вртење во спиење и камен тврд ми е, ама кога прочитав дека кај сите е така ми олесни Инаку сум 22+4
Да видов има доста исти случаеви, јас сум 32 недела.. дури и стомакот да ти е мал и уште ако не го осеќаш бебето не е страшно, зошто јас осетив прв пат на 19та недела и стомакот дури сега може да се каже дека се познава ,, прва бременост ми е и знам како поминував во твои недели и какви прашања ми се вртеле,, само да сте добро ти и бебето кога одиш на прегледи..
Mi rece transfuziologot do 35 nedela, no pred toa da otidam na kontrola. Za vremeto da ti kazam sega bev na 6ti avgust i za prv pat mi bese ista edinica, do sega sve skrateno.
34+3 - 7.5kg. Ослабнав 1.5 кг - 2 кг за 1 ден. Имав обилна дијареа и уште ме држи. Само бебче да расте.
Голема вееојатност и од двете, мн овошје и преладени црева, а матичнта ми рече дека е најголема веројатноста да е од магнезиумот што го пијам.