Сега сум 11+4 меше почна да ми искача, во гзот сигурно сум малку проширена пошто нонстоп јадам, а еднаш не сум повратила. Генерално никогаш не сум имала проблем со килажа ама мислам дека е време да почнам мерки да си фаќам
11+6 и имам качено 2кг, вчера ме мереа. Почнав со 57 сега сум 59. Ќе морам да се ставам во ред некако многу ми дојде уште од старт. Обично не се качува кичажа овој период а јас
28+4, 9 кила поправена и тоа газ пуштен, карлично проширена и гради не сум имала големи ама затоа сега како ми тежат ооо како олово
Јас 12+5 веќе 3 кила сум попраена. Во првата бременост минус толку бев ако не и повеќе до овој период. Јадам многу, гладна ми се гади и многу леб, без тоа како да не сум јадела. Единствено израмнувам со почетна килажа, во првата почнав со 60 и намалив некое кило, а сега почнав со 54 и зголемив некое кило.
Почнав со 49кг, во петокот се породив имав 63кг, дома си дојдов со 61?!?!?!?? Како?!?! Зошто?!? Бебе се роди 3280, со царски бев, претходно немав отоци сега сум топка во нозете и раците... Whyyyy
Протеините ти се паднати во крвтта затоа имаш отоци. Често се случува послс царски. Имав и јас требеше време да спласнат. Мене патиките од болница ни до пола не ми влегуваа. А за килажата ке се вратиш но време треба
И јас не отеков за време на бременост, туку откако се породив. Еве не сум знаела дека имале врска протеините. Освен време, има друго чаре @Happyinlove ? Бидејќи истово ме чека за поскоро од што мислев
Па ставав и ацедиборици но мислам листови зелка ми помогнаа. А и убаво ме ладеа. Зелката во фрижидер ја чував. Лист па чорап од мажот ми. Се додека не омекне И јас се спремам за недај боже повторно. Стршна бев како рој оси да ме изеле
За намалување на отоците пијте повеќе течности. Можеби се чини нелогично, но тоа е најефикасен начин. И јас немав отоци во бременоста, но отеков откако се породив, спонтано. Примив безброј инфузии, неколку клексани кои патем не ги примав за време на бременоста, па дури и крв и плазма (имав тешко породување). Сите тие течности се задржуваат во телото и резултираат со отоци. Исто така, држете ги нозете подигнати над ниво на срцето. Одморајте колку што е можно повеќе и исхранувајте се здраво.
Да не треба уште да примаш. И со двата царски во отпусното писмо ми ги препишаа уште недела дена со првиот и 10 дена со вториот па проверка на трансфузиологија и по потреба да се продолжи
Да се само цитирам од пред 5 год (2015 г)и сега . 32 г. н. +5кг Која разлика ни сама неможам да поверувам.
25та недела, + 7кг. се надевам дека во наредните 3 месеца ќе качувам по 2кг месечно за да не надминам +13кг до крај. или ептен ако мора, само да не испадне над +15кг.