Здраво феминки, Сакам да останам бремена но килограмите ми прават проблем и во циклусот не само во бременоста.. пијам метформин од 850мг.. тешко слабеам но не ми требаат повеќе од 15кг за да се вратам во нормала па се мислам дали да земам Хербалајф шејк за да намалам и останам бремена.. совети плс..??
Најдобро би било да посетиш нутриционист, никакви шејкови. Само менување на исхраната според твоите потреби и здравствена состојба, и физичка активност.
И јас ќе ти препорачам нутриционист, и биди опуштена, не мисли мн на килограмите и бременоста, за тебе е поубаво, а и за бебчето да ослабиш па да останеш бремена. Ама од искуство јас останав бремена со 30кг. вишок, ( што не е воопшто за пофалба ) фала му на бога. Сеа сум 6ти и идам 1/2кг горе, па се вратам на почетна тежина. Зборот ми е не се фокусирај психички, биди по опуштена, и кога не ни очекуваш ќе забремениш.
Од почетокот до сега ссмо 2 кила ?а сум 25 недела со тоа што почнав со 64 па потоа паднав на 61затоа што имав проблем со жолчката и сега ги вратив тие 2 и останав на 64 и 500 гр.Јас кога ве читам си викам кога ке качам јас ,зошто јас не качувам а со бебка си е сушер килажата засега
Ти посакувам да не качиш ама и јас до кај 5ти месец не качував ама затоа од тогаш навакаа.. Еве 40та сум со плус 12 кг
Машала ајде сега само со лесно да се породиш душо па после тоа ќе си ги вратиш килцата ,да можи си во право зш и серклаж мс правеа и сега само лежам и гарант ќе качам до крај и јас..како и да е само бебулките да се здрави прави поздравче...
Такаа ее.. Јас повраќав многу првите 4 месеци затоа не качував ама и многу индивидуално е битно бебињата да си напредуваат
И јас сум 24г.н и сум плус 10кг. Јас кило неделно идам, ко за беља од скоро секој ден благо јадам неможам да се воздржам, што значи нема да биде подобро. На пола сум, по логика идам 20ка до крај. Почнав со 58 инаку, и цеел мој живот сум таа килажа плус минус кило. Така да... Ај живи и здрави да сме не се секирај ич.
Е па и јас кило неделно, не знам во 8ми месец да не паузирам бар пола кило да беше неделно убо ќе беше. За мене тешко ќе биде да симнам затоа што имам хипотиродизам. Освен сама да ја зголемам дозата на еуторикс и да ослабам, да ги злоупотреба апчињата (се зезам) Тоа е што е здравје.
Почнав со 49кг, па во првите 3месеци симнав килоипол; не повраќав ама имав гадење и немав апетит. Дури во 20та недела почнав да качувам по 400гр неделно. Од утре сум 22недела и имам 48,5кг.
Значи исто ко мене ајде да се надеваме дека ќе качиме некое килце до крај ,а и да не качиме нека оди се во бебушите сепак тие се најбитни нели..
23+1 +3кг Јас не ставам, а бебо одлично напредува. Со првата ќерка обратно, во оваа недела имав 7кг веќе ставено, а она си беше ситно бебче
И јас така мислам. Прв пат се опушташ, мислиш дека се што ќе лапшнеш оди кај бебето и дека можеби бебе 5 кг ќе родиш ако се прејадуваш. Хехе бар јас така мислев. Плус ако слушаш и други дека и за двајца треба да јадеш и тоа влијае на психа( бар кај мене тогаш влијаееше). И кога ќе го родиш глувче мало од 2.800 гр се разочаруваш. А ти огромна мислиш леле сега кога ќе излезе бебе абе директ за во градинка. Хехех. Ама тоа е од грешките се учи. Кога останав втор пат бремена, пазев и на искрхана, гледав да е богата со потребни материи а не да биде обилно количински. И сега за сега можам да кажам успевам добро во тоа. Бебе расте, стомачето расте, а јас не сум огромна. Па се надевам на крај дека 3500гр ќе биде.
Кај мене нема контрола. Во оваа бременост телото премногу ми бара леб. Ако не јадам леб како да не сум јадела и ми се лоши како да сум гладна. Внесувам и овошје и зеленчук ама внесувам количински многу леб, јадам со секое јадење. Што да правам поарно да јадам отколку да ми е лошо. Веќе сум 4 кила попраена, речиси полна 15та недела. Што ќе се прави до крај не знам
И јас сум иста, пред две недели се мерев 2кг сум поправена, сега сум 14та недела. Обично сите слабеат прво тромесечје а јас качувам килажа. Иста сум, од сабајле ако не е пециво или леб како да не сум јадела, и мачнини имам во текот на денот кои ми поминуваат само ако јадам. Белки ќе поминат мачнините и ќе почнам да јадам нормално
Jas sum 18 nedela i do sega rekordni minus -7kg ama glava ne mozam da krenam od povrakanje. Lezev vo bolnica edna nedela so infuzii so nadez za malku podobro no mislam zeludnikot ke mi ispuka od bolka ne znam sto e veke sedasmeta ovosje zelencuk leka hrana ke probam pocesto da jadam pomali kolicini ne bica ni toa samo sto ke stavam nekolku zalci vo usta se zakasluvam i mi doaga napgon za picrakanje odma. Hranata ne se zadrzuva vo meme ni 1 minuta. Mnogu mi e strav za bebusot za sega fala bogu se e vo red so nego. Vo prvata bremenost so kerka mi isto povrakav i na pocetokot izgubiv 5kg do kraj samo 4 se popraviv no ne mi bese tolku macno kako sega so vrtoglavici onesvestuvanja ama bas sila za nisto nemam. Ako nekoj ima da spodeli nkoe iskutvo sekoj sovet mi e dobredojden. Vo ocite sum kako vampir od napinjanje i povrakanke modra kaj podocnacite