Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите и бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Sonce, 22 ноември 2009.

1. eLif ма

eLif ма Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Здраво феминки,
    Сакам да останам бремена но килограмите ми прават проблем и во циклусот не само во бременоста.. пијам метформин од 850мг.. тешко слабеам но не ми требаат повеќе од 15кг за да се вратам во нормала па се мислам дали да земам Хербалајф шејк за да намалам и останам бремена.. совети плс..??

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Најдобро би било да посетиш нутриционист, никакви шејкови. Само менување на исхраната според твоите потреби и здравствена состојба, и физичка активност.

На ...Arthemisia..., Fatalnata, BeloMache и 3 други им се допаѓа ова.
  3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И јас ќе ти препорачам нутриционист, и биди опуштена, не мисли мн на килограмите и бременоста, за тебе е поубаво, а и за бебчето да ослабиш па да останеш бремена. Ама од искуство јас останав бремена со 30кг. вишок, ( што не е воопшто за пофалба ) фала му на бога. Сеа сум 6ти и идам 1/2кг горе, па се вратам на почетна тежина. Зборот ми е не се фокусирај психички, биди по опуштена, и кога не ни очекуваш ќе забремениш.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Од почетокот до сега ссмо 2 кила ?а сум 25 недела со тоа што почнав со 64 па потоа паднав на 61затоа што имав проблем со жолчката и сега ги вратив тие 2 и останав на 64 и 500 гр.Јас кога ве читам си викам кога ке качам јас ,зошто јас не качувам а со бебка си е сушер килажата засега

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Ти посакувам да не качиш ама и јас до кај 5ти месец не качував ама затоа од тогаш навакаа.. Еве 40та сум со плус 12 кг:lol:

На naturallmess и Mince1988 им се допаѓа ова.
  6. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Машала ајде сега само со лесно да се породиш душо па после тоа ќе си ги вратиш килцата ,да можи си во право зш и серклаж мс правеа и сега само лежам и гарант ќе качам до крај и јас..како и да е само бебулките да се здрави прави поздравче...

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Такаа ее.. Јас повраќав многу првите 4 месеци затоа не качував ама и многу индивидуално е битно бебињата да си напредуваат:*

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    :*
    Точно ајде и за брзо да не израдуваш:*:hug:

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    И јас сум 24г.н и сум плус 10кг. Јас кило неделно идам, ко за беља од скоро секој ден благо јадам неможам да се воздржам, што значи нема да биде подобро. На пола сум, по логика идам 20ка до крај. Почнав со 58 инаку, и цеел мој живот сум таа килажа плус минус кило. Така да... Ај живи и здрави да сме не се секирај ич.

На Broki5, CareTee, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Е па и јас кило неделно, не знам во 8ми месец да не паузирам бар пола кило да беше неделно убо ќе беше. За мене тешко ќе биде да симнам затоа што имам хипотиродизам. Освен сама да ја зголемам дозата на еуторикс и да ослабам, да ги злоупотреба апчињата (се зезам) :D
    Тоа е што е здравје.

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dromka

dromka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2014
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    301
    Почнав со 49кг, па во првите 3месеци симнав килоипол; не повраќав ама имав гадење и немав апетит. Дури во 20та недела почнав да качувам по 400гр неделно. Од утре сум 22недела и имам 48,5кг.

На BeloMache, Mince1988 и CareTee им се допаѓа ова.
  12. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Значи исто ко мене ајде да се надеваме дека
    ќе качиме некое килце до крај ,а и да не качиме нека оди се во бебушите сепак тие се најбитни нели..

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    23+1 +3кг

Јас не ставам, а бебо одлично напредува.
    Со првата ќерка обратно, во оваа недела имав 7кг веќе ставено, а она си беше ситно бебче :)

На BeloMache и Fatalnata им се допаѓа ова.
  14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Исти случај како мојот. Вториве бебиња супер напредуваат и се на нив оди.

На BeloMache, dromka и Chanell* им се допаѓа ова.
  15. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Со првите се опуштаме,разгалени дека прв пат бремени па мора се да се проба од маса :D

На mamaJana, Fatalnata и Happyinlove им се допаѓа ова.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    И јас така мислам. Прв пат се опушташ, мислиш дека се што ќе лапшнеш оди кај бебето и дека можеби бебе 5 кг ќе родиш ако се прејадуваш. Хехе бар јас така мислев. Плус ако слушаш и други дека и за двајца треба да јадеш и тоа влијае на психа( бар кај мене тогаш влијаееше). И кога ќе го родиш глувче мало од 2.800 гр се разочаруваш. А ти огромна мислиш леле сега кога ќе излезе бебе абе директ за во градинка. Хехех.
    Ама тоа е од грешките се учи. Кога останав втор пат бремена, пазев и на искрхана, гледав да е богата со потребни материи а не да биде обилно количински. И сега за сега можам да кажам успевам добро во тоа. Бебе расте, стомачето расте, а јас не сум огромна. Па се надевам на крај дека 3500гр ќе биде.

На Chanell* и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Кај мене нема контрола. Во оваа бременост телото премногу ми бара леб. Ако не јадам леб како да не сум јадела и ми се лоши како да сум гладна. Внесувам и овошје и зеленчук ама внесувам количински многу леб, јадам со секое јадење. Што да правам поарно да јадам отколку да ми е лошо. Веќе сум 4 кила попраена, речиси полна 15та недела. Што ќе се прави до крај не знам :x

На BeloMache, ivance.., CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    И јас сум иста, пред две недели се мерев 2кг сум поправена, сега сум 14та недела. Обично сите слабеат прво тромесечје а јас качувам килажа. Иста сум, од сабајле ако не е пециво или леб како да не сум јадела, и мачнини имам во текот на денот кои ми поминуваат само ако јадам. Белки ќе поминат мачнините и ќе почнам да јадам нормално

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Jas sum 18 nedela i do sega rekordni minus -7kg ama glava ne mozam da krenam od povrakanje. Lezev vo bolnica edna nedela so infuzii so nadez za malku podobro no mislam zeludnikot ke mi ispuka od bolka ne znam sto e veke sedasmeta ovosje zelencuk leka hrana ke probam pocesto da jadam pomali kolicini ne bica ni toa samo sto ke stavam nekolku zalci vo usta se zakasluvam i mi doaga napgon za picrakanje odma. Hranata ne se zadrzuva vo meme ni 1 minuta. Mnogu mi e strav za bebusot za sega fala bogu se e vo red so nego. Vo prvata bremenost so kerka mi isto povrakav i na pocetokot izgubiv 5kg do kraj samo 4 se popraviv no ne mi bese tolku macno kako sega so vrtoglavici onesvestuvanja ama bas sila za nisto nemam. Ako nekoj ima da spodeli nkoe iskutvo sekoj sovet mi e dobredojden. Vo ocite sum kako vampir od napinjanje i povrakanke modra kaj podocnacite

20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    35та недела 92кг (facepalm) +11кг Синко почни да влечеш од калорииве оти се во гз ми отиде....:rofl:

На Fatalnata, Broki5, Allwayshappygirl и 10 други им се допаѓа ова.