Само месени ми се во памет Кифли, пити, бурече охоохоо... А пред бременост си пазев на исхрана и ич не внесував такви работи. Али па кога јадам такви бели пецива немам киселини, од се друго може да ме фати
И јас воопшто не внесував, ако јадев леб само црн, но сега ми има многу јак мирис и неможам дс го јадам него. А кифлина, зелник мхмх... дури сега ми се пријаде да имаше
Zdravo Jas sum 15 nedela od bremenosta ili 4ti mesec. Nedelata imav tolku golem stres i oslabev 3kg. Prvo mi e ama sum mnogu stresna i zakazav na psiholog sega pa ke vidime
Леле исто сум и јас 39 гн со +20кг. Јас килограмите почнав да ги качувам од 6ти месец. Иначе умирам по благо и си јадам. Претходната бременост качив повеќе од 30 кг па без проблем ги симнав.
27+5 г.н. +9кг. до крај до 20кг+ ќе стигнам џабе пазам на се и сфашта со хранава, грицки и сокови немам помирисано, ама месено да не ми спомне човек, секој ден би јадела и за доручек, и за ручек, и за вечера.
еве седнав со мајчината книшка , 24 та недела ме мереле 88кг значи 7+ , на пораѓај 37 недела ме мереа 90 значи 9 + , скоро една недела од пораѓај сабајле се мерам 76 кг значи - 14 кг ..... се враќаме во форма неосетно , ни имам апетит ниту имам време да јадам се некако на сила , битно е бебе да ручка да спие да кака сите ќе се слизнете додека да трепнете , кога ќе гушнете бебе ништо нема да е важно после , вагата ќе ви биде последна на " to do list "
Јас 34+ 1, утрово бев + 2 кг. И бебушка е толку тешка. Ама си идам јас и до +4, многу зависи дали ми се празни цревата или не. И мислам дека што не јадам сувомеснато, брза храна и тука некаде сум со тежината.
Ништо е мајчина книшка во 21век, се треба онлине да запишуваат, верувам дека запишуваат и кај нас. Мене кога бев Мк докторката ми направи мајчина книшка, ама јас си ја држев и ден денес си ја имам, додека таа ги внесуваше информациите онлајн. Во државните не знам како е. Во мајчината книшка внесуваат податоци за тебе и бебето, колку ти е притисокот секоја недела и колку кг покачуваш. За бебето земаат мерки на ехо и ги запишуваат таму.
Ништо не е искрено, само што е интересно килажата да си ја следиш, ама тоа може и без книшка. Тука не ми дадоа мајчина книшка, се е кај докторот. Запишуваат и тука притисок и колограми, па земаат мерки на стомакот, ама мене вака да ми дадат книшка не.
за време на бременост повремено запишуваа во неа , на пораѓај ме прашаа само дали имам и ми ја прегледаа па ми ја вратиа , после бременост доколку аплицираш за некаква еднократна помош општински или од социјално ти ја бараат како доказ за редовни прегледи на гинеколог ....