Колку што имам читано, нормално е да се качат 12 килограми во бременоста. Повеќе од тоа е веќе проблем.
е да бе проблем )) колку имаат ставено и по 30кг па си истуркале и бременост, и пороѓај а и успеале да си се вратат у нормала
Јас пред некој ден читав дека за време на бременост,ако си била претходно во границаи на нормална тежина нормално е да се поправиш од 11.5 до 16кг. Ако си била под нормалата, треба да се поправиш малце повеќе мислам дека до 18 беше, не ме држите за збор. Ако си над нормалната тежина тогаш се препорачува од 8 до 10кг.
Јас сум пример за поправањето за време на бременоста и враќање во нормала. Кога бев бремена со син ми се поправив цели 22 кг,а почнав со 50.После 6 месеци од пораѓајот се симнав на 55-56 и после некое време пак на 50. Мислам дека и овој пат ќе биде иста песна со оглед на тоа што се поправив 4 кг од старт
Јас сум 16+2н. а не сум ни 1кг. поправена(околу 500гр). Со оглед на тоа дека во нозете многу изгубив а стомачето ми се прошири.
гордо изјавувам дека сум само 10 кг поправена а влегов во 8-ми, со оглед дека во првата бременост имав 40+ кг сега можам и маратон да трчам
Значи само јас мака мачам со килограмите, моментално сум 26та недела и имам 68кг а стартував со 54 Внимавам на исхраната колку можам повеќе незнам од кај ми се качуваат килцава
Труднички муабети Трудници да ве прашам нешто. Колку кг се поправивте во бременоста? Јас сум 8 ми месец а сум поправена 14 кг лекарот ми забрани благи работи и газирани сокови. Се што е диетално да јадам ми рече. Ке сум се здебелела уште многу и ке сум качила притисок. Незнам дали диетата е нормална во бременост бидејки ми нареди се што е диртално да јадам , никако со обично масло да не готвам само маслиново масло дури и да не јадам готвена храна. Се прашувам дали да го послушам за диетата?
Штом докторот така рекол, послушај го и направи си некој режим во исхраната, сепак и јас мислам 14кг за 8м не е малку.
Труднички муабети зависи со колку кг си ја започнала бременоста.ако си ја започнала пример со 90 кг нее добро да се поправиш ни 14 кг
Труднички муабети ^небитно дали со 50 или со 90 си ја почнала, според докторите се над 13кг е лошо.(лошо за понатака), не за бебето.