2 недели поминаа, не сум качила ни килце. Ми олесна, 33 недели и +13 кг. До крај максимум уште 4 кг ми се дозволени, мора вардење да не се надминам
Vcera kaj maticnata(22+5) +10 kg, me opomenaja da pripazam deka posslednite meseci mnogu poveke se stavalo...
16 +4 nemam kaceno uste nisto, neznam dali e okej, maticnava rece imas vreme za nakacuvanje, a slaba sum 53 kg
Здраво на сите. Ме интересира дали некоја членка ја започнала бременоста со голем вишок на кг? Во почетна бременост сум но имам многу над дозволеното. Не знам како би ја издржала цела бременост.
Јас, цел живот околу 65кг, бремена останав со 95,па од повраќање симнав на 90 и еве сега сум 36та недела од утре пак имам 95. Е сега јас повраќав до 8ми месец не јадев скоро ништо, ако имаш апетит ќе си припазиш и тоа е тоа.
8кг плус а веќе сум влезена во 25 недела. Од прилика мамички што мислите до колку ќе терам Некако многу ми се видоа за до сега
Јас сум со вишок од почеток, досега немам никакви проблеми ни со притисок ни со шеќер ни ништо, но ќе си внимаваш на исхрана и ќе гледаш да си активна. Гледај да не качиш повеќе од 12кг до крај, и храни се здраво барем толку можеш да му овозможиш на бебе. Еве имам уште 11 дена до термин, и бременоста и бебето ми се како по книга, ама, да не се лажеме си сака внимавање.
Јас сум на почеток на бременоста 10 недела почнав со 80 кг и ми е зацртано дека од 15 кг не смеам да качам до крај бидејќи сум со близнаци инаку секој ден сум со овошје и зеленчук во изобилие и претежно млечни производи,јадам манџи интегрален леб па колку е исправна ваквата храна не знам иако некогаш ми е тешко
Исто и јас бев. 12кг ставив со првата ќерка, а доев две години. Експресно ги ставив, за два месеца мислам. Многу тешко слабеев.. Сега сум 80, 5 недели после пораѓај. Со толку и почнав. Внимавам што јадам ама не држам диета дека дојам,нормално, се надевам ќе одат надолу. 72 ми е идеална, за 4-5 месеци сакам и таа бројка да ја видам
Јас со 91.4 почнав бременост, родив со 95.5, и месец дена после сум 87, едно сабајле ми покажа и 85.4. Ама здравје да почнат постите и ќе се обидам и белиот леб ( инаку црн јадам со понеубави јадења, бел само за ждерење саглам) и благото ( кое не можев да го јадам во бременоста). И се надевам барем уште 7кг до мај симнам. Ама здравје не е приоритетно.
На пораѓај со 81кг. По два месеци си ја вратив старата тежина 59кг. Сите ќе си ja вратите не секирајте се. Може и да одам уште надолу поради доење и умор..
Е ова е утеха за мене Јас почнав со околу 55кг сега сум 24+ а веќе имам 63кг. До колку ќе идам во плус ќе видиме
Слабичка си била, мислам дека не ќе имаш проблем да ја вратиш старата килажа, ама треба време затоа што постепено одат надолу. Еве два месеци скоро. Не се пазам во јадење и благо и пити и се јадам.
Исто јас ќе прочиташ погоре, само 4кг качив. Ама никогаш толку немам изодено како во бременоста. После 19ч се трудев ништо да не јадам. Мене многу ми помогна и тоа што постам и знам пост е и не размислувам за пици, сендвичи.... Се јади ама по малце.
Што да кажам на темава, почнав бременост со идеална тежина од 71кг. според висината од 174, за до сега 10 дена пред термин да имам 90кг. Ама тоа е, после ќе си слабеам и вежбам, сега на бебето си мислам само, да се роди живо и здраво.