@kostovaivana @Bella_Stella исти недели, исто килограми мислам дека најмногу до 7кг до крај доста ќе ни бидат
@mace89 @Bella_Stella ептен сме синхронизирани значи. Ако не се породиме и сите 3 во исти ден еве на Иначе и ја си викам уште макс 5 кила до крај ама ќе видиме како ќе биде На крај краева колку и да сме плус секако ќе бидеме згодни мами со количките у лето
Јас имам 14 кила качено, ако им е точна вагата... Хаха.. И си велам ако качам уште 2-3 кила најмногу... Се надевам... Како и да е, да сме здрави и живи, ќе намалиме секако..
Не да се слабее. Јас ослабев и повеќе од што сакав, после сакав да се поправам на нутриционист одев веќе не личев на човек 47 кила. Синко цицаше 24 месеца, ме исцица начисто... Ама и сега би исто, само што повеќе ќе пазам на храна и витамини за разлика од тогаш
36та недела, моментално +14кг. До почеток на трет триместар имав качено 16, ама почнав да внимавам на исхрана и намалив 2. Одтогаш си ги одржувам, доста ми се оти како пингвин се движам.
Морав, тешко ми беше. Цел живот ни грам над 50кг сум немала и некако наеднаш во 3-4 месеци ставив 15тина кг и ми беше тешко. Дури и збивтав по скали. Искористив со постиве, моментално сум на веганска исхрана и ем се хранам здраво, ем сум најадена. Можам да грицкам цело време нешто, а тоа да не е брза храна. Засега супер се чувствувам, ќе видеме до крај.
Isto odvaj odam, i polovinata mnogu me boli. Loso e so od salati mnogu povrakam i odredena hrana jadam a toa vo globala e nezdravo. Ovosje isto nemozam da smislam
Дали е нормално 30 недели сум јас ( со две бебиња) а имам само 8 кг+. Имав качено 10+ ама паднав 2 кг-. Сега две недели немам ништо поткачено. Стомакот ми е голем, поголем од 40 недела со првото, а тогаш качив 12 кг се на се. Бебињата ги осеќам, на контрола бев пред една недела се беше ок, ама само блиц преглед беше, ни колкави се, ни да ми ги покажи убаво да ги видам, ни мерење тежина и притисок. Ништо. Сега си се нервирам вака дали нешто не е бо ред, или јас слабеам, а тие си растат.
Нема врска твојата тежина со бебето. Воопшто. Може да качиш 30 и да го родиш 2.800гр, а може со 10 да се роди 4 и кусур. Не се нервирај, јас имам пријателка со +8кила отиде на пораѓај бебе се роди 3ипол кила... Секогаш за се има отстапки.
јас качив 5 кг,родивв бебе 2640 ситна сум,цимерката имаше +28 кг роди 3200 бебе килограмите не се воопшто битни,битно е да е се во ред