27-ma , +1.500 , strav me fakja dali bebe napreduva mnogu malku kacuvam a si jadam. Znam deka ima vreme uste do 40 ta sepak mi e sube
Хаха ти љубоморам така малкуцка јас благо скоро и да не јадам, леб црн една кришка, ама изгледа ме дува водата
Воопшто не внимавам, ама многу повраќав на почетокот, дури и сега понекогаш. Благо не ми поднесува стомакот, јадам многу бел леб мислам дека тој ме држи во живот. Со 50кг останав бремена, намалив 3кг до 12 недела, од 12 недела до сега сум 52кг, значи 5кг се на се. Само во стомакот сум поправена, ништо друго.
Здраво на сите ❤ Мојата ситуација е следна: Цел живот водам борба со килограмите, крупна сум, со помали варијации речиси секогаш имам вишок килограми(не премногу, ама сепак вишок кој е видлив), и откако останав бремена ( сега сум 15+ 1 - Близначка бременост), се мерам на неколку дена но килограмите си стојат постојано исто. Ни повеќе, ни помалку. Јадам исто како што си јадев и претходно, не внимавам премногу освен што внесувам многу повеќе витамини. Знам да си јадам и благо и бел леб.. Прашањето ми е дали некоја друга "буцка" имала слична ситуација, постојано да имала вишок килограми, а во бременост да не ги качува нагло. (или воопшто засега) Или сепак е многу рано..
Некадеимав читано дека ако нормално се јаде жените со поголема килажа помалку се здебелуваат во бременост отколку оние послабите.
Јас сум со 83 стартна тежина.(вишак ми се 20) Очекував веќе 100ка да имам. 26та недела терам - 86кг. Најнормално јадам.
И со првото и со второто терав супер со килажата до трето тромесечие. Пред пораѓајите имав по 15 кг плус. Среќа па сум упорна и со вежбање и дисциплинирана искхрана симнував килажа брзо. После 4 месец снемувам стомак а од 6 веќе си носам стара гардероба. Сега ќе видиме со третово, се молам да не ме лупаат хормони и да ми се јадат здрави јадења ама фул клорични шо нетрудна не ги помислувам да ги каснам ко ќе видам слика колкав ми станува стомакот лудница, сама си се чудам како издржувам
Прва бременост ја почнав со 46 завршив со 54 значи 8 кила после породување се вратив со истите 46 к. Втора бременост ја почнав со 43 к завршив со 52 значи 9 кила Двете породувања во 39 недела
Lele devojki pomognete mii, cel zibot dum bila polnicka i sega sum 14 nedela i 5 killa imam kaceno na 80 sum ama vaka 100 ke me fatit a niskaa sum 1.60cm lele katastrofa izgledam duri od sega. Aj ve molam nekoi sovet kako da oslabam (