Не смееш да слабееш во бременост, туку внимавај на исхрана, јади салати, овошје, пиј многу вода и движи (ако не ти е кажано да мируваш). Благо и леб сведи на минимум и гледај да имаш повеќе оброци во текот на денот. Имај си на ум дека е најважно да сте здрави и ти и бебка, ќе слабееме после пораѓај.
Не треба да мислиш на слабеење во бременост. Реално не се малце 5 кила до 14та недела, бидејќи најмногу се качува во последните 3 месеци. Но секоја трудница е различна. Има трудници што се здебелуваат 8 кила и такво што се здебелуваат 20 кила. Треба само да внимаваш да јадеш по здрава храна, повеќе но помали оброци и повеќе овошје и зеленчук. Пиј повеќе течности
Јас сум 1.54цм и на 6ти фебруари влегувам 8ми месец и сум попраена 17кг и многу не се замарам со кг кога ќе се породам ќе си ослабам и ти не се замарај мн со кг гледај бебушот да расте кг ќе ги намалиш
Здраво дали на некоја членка и се има случено во 9 месец да ослаби 1-2килограми наместо да се здебелува ?
Јас првиот трисеместар дури и ослабив 3 килограми, но знаев дека тоа е нормално и дека можи да се случи, поради намалување на апетит, лошење итн. Потоа почнав да клавам по малку, стигнав до вкупно +9 кила до 9месец но сега повторно намалувам на тежина и се загрижив не знам дали е тоа нормално во последните недели... Знам дека кај сите е различно, но немам слушнато досега некој да губи килограми во последните недели обично сите тогаш најмногу креваат.
Жени здраво, јас пред бременоста бев на протеинска исхрана и вежбав и сакав да качам килажа и маса. 61-62кг бев кога останав трудна, сега сум 15 та недела и сум 65 ама некако не ми пречи што сум поправена. 174цм сум висока и се поправам само во задник и градите баш ми пораснаа, а немав никакви
33 недела за еден месец здебелена сум само 2кг инаку накачив +19кг ама многу не се замарам секако после ќе се слабее
36+5 покачени 7,5kg За првото на пораѓај имав 16кг плус, но за 3-4 месеци се вратив на старата тежина, без вежбање и некоја посебна диета, но доев.
Кај си цел живот, друшке моја? Бев претходно на протеинска исхрана, ми се имаа згадено месо и салати (прв симптом на бременост ), па ме стрефи ковид во 20 дена во кревет, па стрикно лежење во кревет. Сега сум 16 недела, со 5 плус кг или 80хг ко тебе, а пониста 5 6 сантими. До крај нз шо ќе биде. Велам до крај полесно ќе е, ќе излезе овошје зеленчук повкусен, нема да треба кредит за кило краставици. Па ќе се тркаламе.
Е добро како успеваш? Вежбаш ли нешто? Јас сум 27 ма недела поправена сум 5 кг. Бев и повеќе поправена ама почнав да внимавам на исхраната и секој ден онака лагано по 1 саат вежбам на орбитрек. Успеав да намалам 2 кг. Целта ми е да не се поправам многу, бидејќи тешко се симнуваат. Со првото се поправив 14кг. Едвај ги симнав.
Ne, ama sum mnogu ogranicena so jadenje, jadam samo odredeni raboti bidejki mi se gadi i taka odvaj 2kg do sega