Сум згрешила не сум 36+6. 35+6 сум. Ако успеам да останам до крај на оваа килажа, супер ќе биде. До сега 7,5 имам качено.
Втора бременост ми е оваа со 86 останав бремена не сум слаба ама трошам со ќеркичката и затоа немам качено многу се иде во бебка иначе тежи 1500гр. на последната контрола.
Фала добра сум. Си тера бременоста супер освен болки во кичмата се е супер. И што се дебелеам, ама таква сум си. Ве читам иако не бев активна и среќна сум што добро ви поминува бременоста на сите идни летни мајки.
Мене срам ме фати кога ве читав. Браво за секоја од вас. Прва бременост +27 кг. Ги симнав без диета после 1.5 година од породување. Втора бременост. Останата бремена со 70 кг. Сега сум 13 недела и сум +3. Доктоеката ме предупреди (повеќе пати хахахаха) до каде да одам, ама многу сум лесна на здебелување. Со лесно на сите, да сте добри.
И јас сум склона кон дебелеење, 23 недела сум плус 7 кг. Прва бременост 22 килограми ставив, по година од пораѓај бев послаба од пред да останам трудна- стигнав до 50 кг. Ќе ослабиме после пораѓај, само да е во ред се, само е потешко со поголема килажа. И јас од прилика со толку останав трудна сега 70-72 кг, а првата бременост со 60. Исто ми вели матичниот на секоја контрола.
9ти месец сум и за две недели качив две кила, инаку до сега +8 (82кг сум моментално). Неможам ни да спијам како што треба, нешто ме гуши во градите и грлото. Кичмата мислам ми се распаѓа. До сега успеав некако лесно да поминам, ама сега почнав нагло да качувам. Мој совет на сите што сте склони кон дебелеење е да внимавате со исхраната, јадете колку да сте најадени, а не се што ќе ви дојде до рака. Јас дур внимавав се беше ок, сега почнав се да јадам и многу ми е потешко. Едвај чекам да се породам.
Jas 27 nedela do pred dve nedeli bev supper lele sega 4 kg kaciv za 2 nedeli a stvarno voopsto nemam apetit i ne jadam ama mozda od toa sto lezam celo vreme. Ne znam I jas sama ne mozam da objasnam kako mozee voopsto da ne jadam epten malku a tolku kg plus (
Јас сакам да качам килограмииии комплекс ми се направи килажата. А и грижа голема. 22+5 и варирам со килограмите. +3 па +5 па сега пак +3 гледам сум паднала. А таман се израдував кога видов одам нагоре после првите месеци кога и во минус влегував.
Животна желба ми е да го имам тој проблем мене па матичната ме караше да не се дебелеам многу. Почнав со 83кг сега сум 27ма недела и веќе 9кг се имам поправено