30 та недела + 20 кг ако на некого му е за утеха. Бев многу слаба пред бременоста и сега никој не ми верува, само стомак има на мене и отечени нозе, ни мене не ми е јасно каде е килажава искрено
I jas sakam odgovor na ova prasanje itnoo haha, 30 nedela sum 12 killa ima plus na mene, veruvaj farmerkite 36 uste me sburat samo vo stomak ne. A i stomak ne mi e koj znajt kolku vika kaaj se ovie 12 kg kaj sedat
Плодовата, плацентата, бебето, отоците. За првото одма после пораѓај бев минус 10 кг, вода имав задржано многу.
Се породив на 23.05 во понеделникот во 38+5 со +7,5 кг. Демеска се мерев само 4 кг сум полесна. А бебето беше само 3,440кг. А мислев дека ќе дојдам -7,8 кг полесна, но сепак не се разочарав.
У 8ми и 9ти само 2кг качив немора да значи не јадете за двајца него колку ви се јаде бебето нема да остане гладно
Како по толку килограми губите стварно не ми е јасно. Би сакала и јас така. Јас само -4 сум по пораѓај, а качив 7,5. Да не крвариш многу? Јас со овој пораѓај многу слабо крварам.
Генетика е у прашање. Ја после еден месец сум на старната килажа (моја нормална) а ништо не правев ни диета ни пазам што јадам.
Почнав бременост со 61, на пораѓај отидов со 66, дома се вратив со 56. Во недела ме примија на пладне до среда само на течности бев дека со царски, во петок не пуштија и тие два дена во болница слабо јадев, па се си допринесе за килажата.
Блазе си ти со килограмите. Сега можеш да си јадеш и ич да не му ја мислиш. Јас богами имам доста за симнување со обзир на тоа и дека бременоста кога ја почнав веќе бев доста поправена.